Να στηρίξουν οι δήμαρχοι της Ξάνθης τους παραγωγούς

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Με αφορμή την πρόταση του Π. Λύρατζη, να στηριχθούν οι ντόπιοι παραγωγοί λαχανικών, φρούτων, είναι μία καλή ευκαιρία, εφ όσον εφοδιαστεί η τοπική αγορά με τα παραγόμενα προϊόντα, οι δήμαρχοι με την συμβολή του αντιπεριφερειάρχη, των επαγγελματικών σωματείων των παραγωγών του νομού και κάτω από την σκέπη του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρείου να τους ενισχύσουν στο πλαίσιο της αλληλεγγύης.

Δηλαδή, να γίνει μία καταγραφή των διαθέσιμων ποσοτήτων και η περισσευούμενες ποσότητες (εφ’  όσον εφοδιαστεί η αγορά), έναντι μιας τιμής παραγωγού (ΠΡΟΣΟΧΗ να μην γίνει ζημιά στην αγορά), να διατεθούν στην παρασκευή των μερίδων φαγητού που παρασκευάζουν και μοιράζονται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού από τα όργανα κοινωνικής προστασίας (Βοήθεια στο σπίτι, τράπεζα της αγάπης κ.λ.π.) στα πλαίσια πάντοτε της αλληλεγγύης.

Είναι κρίμα, λόγω κορωναϊού, κάποιοι χονδρέμποροι, ευτυχώς λίγοι, να πατούν πάνω στην αδυναμία των παραγωγών που λόγω κορωναϊού δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην λαϊκή αγορά.

Η πανδημία του κορονοϊού, είναι καλό να μας διδάξει και κυρίως να μας ετοιμάσει όταν με υποχωρήσει, για την επόμενη μέρα στα οικονομικά όλων που σύμφωνα με τους ειδικούς προβλέπονται σκοτεινά και δύσκολα.

Άμ έπος, άμ έργων.