Το Άγιο Φως σε κάθε σπιτικό από τον … Δήμο Ξάνθης – Προστατεύστε την ορθοδοξία γιατί οι καιροί είναι πονηροί

Οφείλουμε να πούμε ότι όταν διαβάσαμε την ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης εκπλαγήκαμε γιατί και εμείς, όπως υποθέτουμε και όλοι οι Ξανθιώτες μείναμε με την αίσθηση ότι τα σπιτικά μας θα έμεναν χωρίς το Άγιο Φώς στην λογική στις επόμενες μέρες μία μια οικογένεια θα περνούσε από την ενορία της, υποθέτουμε, θα έπαιρνε το Άγιο Φώς σύμφωνα πάντοτε με τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θέσπισε η πολιτεία λόγω κορωναϊού.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι πρωτοβουλία του Δήμου Ξάνθης ή τη ιεράς Μητροπόλεως ή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης όμως, αξίζουν και οι τρείς συγχαρητηρίων διότι δεν ξεχνούν την Ορθοδοξία στην Ξάνθη και του Ορθοδόξους που βάλλονται πανταχόθεν.

Τα συγχαρητήρια μας λοιπόν για την πρωτοβουλία του όλων

Α.Π.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης, από το Βράδυ του Σαββάτου και  για όσο χρόνο χρειαστεί,  ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ξάνθης και την  Αστυνομική  Διεύθυνση   Ξάνθης,  θα φροντίσει ώστε το κάθε σπιτικό απ΄ άκρη σε άκρη , σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου Ξάνθης,  να λάβει το Άγιο Φως της Ανάστασης.

Το Σάββατο 18 Απριλίου 2020 δίκτυο εθελοντών μαζί με δημοτικούς υπαλλήλους και τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης,  θα αναλάβει να μεταφέρει με ασφάλεια το Άγιο Φως στην πόρτα όλων των πολιτών του Δήμου Ξάνθης.

Ο Δήμος Ξάνθης οργανώνει αυτή τη δράση, διασφαλίζοντας το «Μένουμε στο σπίτι» και από όλους τους χειρισμούς που θα ακολουθηθούν,  τηρώντας συγκεκριμένο πρωτόκολλο,  θα  έχουν τη μέγιστη προστασία πολίτες και εθελοντές.

Σύντομα ο Δήμος Ξάνθης θα δώσει αναλυτικές οδηγίες ώστε,  όλοι να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα,  για να λάβουν το Άγιο Φως.

Μένουμε σπίτι

Αναμένουμε το Άγιο Φως της Ανάστασης

Ενδυναμώνουμε την Εθνική προσπάθεια, αισιοδοξώντας για το αύριο.

Επιδιώκουμε  στην επόμενη ημέρα, να είμαστε ΟΛΟΙ μαζί.