Άνοιξε η «κάνουλα» της ενημέρωσης;

 

Με έκπληξη είδαμε στα δελτία τύπου της XanthiTimes.gr την ανακοίνωση από το νοσοκομείο Ξάνθης και ανέφερε αυτά που έπρεπε να αναφέρει καθώς και τις πρωτοβουλίες των επιχειρηματιών να στηρίξουν αυτές τις δύσκολες ώρες την Ξάνθη.

Ομολογούμε πώς αυτή η παύση του «εμπάργκο» στην ενημέρωση που επέβαλε η κεντρική διοίκηση ήταν ευχάριστη γιατί άλλο είναι να γράφεις ότι σύμφωνα με πληροφορίες, όσο και αν το έχεις διασταυρώσει, μιλώντας με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος των νοσούντων συμπολιτών μας και άλλο να σου λέει το νοσοκομείο Ξάνθης ότι στον νομό νοσούν τόσοι.

Το αν ήταν ορθό, από την κεντρική διοίκηση ή όχι, η επιβολή της «καραντίνας» στην ενημέρωση, σίγουρα δεν είναι επί της παρούσης και σαφώς  αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, βάζει «ψήλους» στα αυτιά των δημοσιογράφων αφού ήταν μεγάλη αντίδραση, ιδίως από τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.

Ελπίζουμε αυτή η επιβολή του εμπάργκο της ενημέρωσης, στις τοπικές ηγεσίες της Χώρας, να μην είχε αλλότριο σκοπό, όπως π.χ. την απόκρυψη των θυμάτων καθώς και άλλα πράγματα που δεν συνάδουν με την δημοκρατία.