Ο κορονοιός, είχε και τα «καλά» του

 

Μέσα στην λαίλαπα του κορονοιού, κατεγράφησαν και ορισμένα «καλά», ανάλογα με το ποια πλευρά το βλέπει κανείς.

Παραδείγματος χάριν. Η Τουρκία κατάλαβε πώς όσο εξασθενημένη και αν είναι η Ελλάδα η λογική της ότι θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη ή στον Πειραιά  κάνοντας απλά περίπατο, αυτό μάλλον το εμπέδωσε και πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτήν την φορά θα επιχειρήσει ταυτόχρονα με τρία μέτωπα να πετύχει τον σκοπό της.

Δηλαδή από τον Έβρο, το καστελόριζο και ενεργοποίηση των πυρήνων που έχει φυτέψει ανάμεσα στους λαθρομετανάστες.

Μπουγιουρουμ – ορίστε σας περιμένουμε

Επίσης άλλο ένα «κακό ή καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ» ότι η ίδια η κυβέρνηση εν μέσω κορνοιού συνεχάρη την είσοδο των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ και αύριο και στην Ε.Ε. χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Τελικά έχει και τα καλά του το “μάντρωμα” του Λαού. Παλιότερα γινόταν με τα όπλα τώρα με την τηλεόραση. Άφησε και σε αυτό το κομμάτι ο κορονοιός την σφραγίδα του. Νέα ήθη νέες καταστάσεις.

Τρίτο «καλό» είναι ότι η κυβέρνηση κατάφερε να μεταφέρει αριθμό λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα και σε φυλακές, όπως τουλάχιστον άφησε να διαρρεύσει, που σε διαφορετική περίπτωση θα άνοιγαν εκτός από ρουθούνια ίσως και κεφάλια.

Τέταρτο «καλό». Η κυβέρνηση κατάλαβε ότι πρέπει να βάλλει το χέρι της βαθιά μέσα στην τσέπη, αν θέλει μακροπρόθεσμα να υπάρχει η σπονδυλική στήλη της οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίοι.

Τέλος το σημαντικότερο όλων.

Η κρίση του κορονοιού απέδειξε τελικά ότι οι γιατροί του ΕΣΥ όταν θέλουν, κάνουν θαύματα και αυτό θα πρέπει να το αξιολογήσει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση για τις μελλοντικές της αποφάσεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά την υγειονομική κρίση,  η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιολογήσει το ΕΣΥ εκ του μηδενός, να το αναπτύξει και φυσικά να θέσει ξεκάθαρα τους όρους λειτουργίας του.

Έξω τα φακελάκια, έξω μονοπωλιακές καταστάσεις από διάφορους καθηγητάδες που πάει δεκαχίλιαρο μαύρο και εγχείρηση και φυσικά, ο γιατρός που έχει επενδύσει στην επιστήμη του, είναι λογικό να παίρνει αν όχι περισσότερα από έναν τεμπέλη βο(υ)λευτή τουλάχιστον τα ίδια, αλλά αν δεν δουλεύει ο γιατρός και δημιουργεί «αποστήματα» στην λειτουργία του ΕΣΥ, να πηγαίνει στο σπίτι του.