Μ. Τσέπελη προσέλαβε τώρα 50 δίμηνα για την απολύμανση των δρόμων – όχι “απευθείας” ανάθεση

 

Με λύπη τους οι Ξανθιώτες βλέπουν ότι ο δήμος Ξάνθης, παρόλο που βρίσκεται στην καρδιά του κυκλώνα που ακούει στο όνομα κορονοϊός και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την δημόσια υγεία, μετά τα τελευταία κρούσματα που έχουν καταγραφεί στον νομό μας στα πομακοχώρια, με κίνδυνο την κατακόρυφη αύξηση αυτών των κρουσμάτων, δεν μπαίνει στην διαδικασία απολύμανσης κοινόχρηστων δημοτικών χώρων και δρόμων.

Ο δήμος Ξάνθης από όσο γνωρίζουμε, έχει τον τεχνολογικό εξοπλισμό για να απολυμάνει κάδους, δρόμους, κοινοχρήστους χώρους αλλά, δεν προβαίνει σε καμία πρωτοβουλία.

Δεν γνωρίζουμε αν λείπει η διάθεση προσφοράς, κακού ή ανύπαρκτου σχεδιασμού ή έλλειψη προσωπικού, όμως, η ουσία είναι ότι δεν κινείται κάτι  που να γεμίζει αισιοδοξία τους Ξανθιώτες πώς η δημοτική αρχή έχει σε άμεση προτεραιότητα την δημόσια υγεία πέραν αυτών των τυπικών κινήσεων που προβλέπουν τα διάφορα πρωτόκολλα τα οποία, εκτός από τα ιατρικά που έχουν εκπονηθεί από επιστημονικό ιατρικό προσωπικό, τα υπόλοιπα που αφορούν πολιτικές δράσεις, είναι βέβαιο ότι έχουν συνταχθεί στο «γόνατο», άρα είναι αναξιόπιστα.

Καλούμε λοιπόν τον δήμαρχο Ξάνθης, άμεσα – από χθες – να προσλάβει 50 «2μηνήτες» λόγω της έκτακτης ανάγκης που διέρχεται ολόκληρος ο νομός και να αρχίσει άμεσα τις απολυμάνσεις και τους ψεκασμούς σε όλα τα ύποπτα σημεία της πόλης και της περιφέρειάς της, έστω και σε συνεννόηση  με τους υπόλοιπους δήμους και την περιφέρεια.

Μη μας πει ο δήμαρχος ότι δεν γίνεται. Καθημερινά φθάνουν αποφάσεις που επιτρέπουν στις τοπικές ηγεσίες να πάρουν ότι μέτρο κρίνουν για να σταματήσουν την λαίλαπα του κορονοιού. Άλλωστε, ο δήμος Ξάνθης, έχει την δυνατότητα να προσλάβει ανθρώπους με δίμηνες συμβάσεις για τις ΘΛΕ, άραγε δεν μπορεί να το κάνει για την δημόσια υγεία;

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν μιλούμε για απευθείας ανάθεση σε κάποιον εργολάβο. Μιλούμε για 30- 50 Ξανθιωτόπουλα που θα βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί και ο νοών νοείτω.