Καραντίνα οι Έλληνες, στους δρόμους οι μετανάστες – αυτό αν δεν είναι φαιδρό είναι έγκλημα

 

Θα πληρώσει βαριά το τίμημα και  με μεγάλο πολιτικό κόστος ο Κ. Μητσοτάκης αν ου μη γένοιτο πεθάνουν Έλληνες πολίτες λόγω του κορονοιού που θα σπείρουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

 

Δυστυχώς για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ οι μέχρι τώρα χειρισμοί του στο θέμα της προστασίας των συνόρων και την διαχείριση – μέχρι στιγμής – του κορονοιού, βαθμολογούνται ως άριστοι, στο θέμα της μεταφοράς και της ελεύθερης μετακίνησης των λαθρομεταναστών ανά την Ελλάδα, την στιγμή που οι Έλληνες είναι «μαντρωμένοι», θεωρώ ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα του στην όλη διαχείριση αυτών των σοβαρών θεμάτων.

 

Δεν θα σχολιάσω την μεταφορά από τα νησιά των λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα, την ώρα που η κυβέρνηση έχει επιβάλλει καθολικό εγκλεισμό των πολιτών στα σπίτια τους λόγω του κορονοιού.

Προφανώς έψαχνε την ευκαιρία να αποσυμφορήσει τα νησιά που λόγω των τοπικών αντιδράσεων στους τόπους υποδοχής των λαθρομεταναστών,  είχε αναστείλει.

Καλώς ή κακώς, μία κυβέρνηση, πρέπει να πάρει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι αρεστές σε όλους. Αν αυτό γινόταν θα ήμασταν Β. Κορέα.

Στο δια ταύτα. Η κυβέρνηση μεταφέρει τους λαθρομετανάστες σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης καλώς ή κακώς. Όμως, εκείνο που πραγματικά θα επιφέρει πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη, είναι ότι μεταφέρει πρώτον τους λαθρομετανάστες, όπως καταγγέλλουν πολίτες και μέσα ενημέρωσης, χωρίς ή ελλιπή μέτρα προστασίας για τον κορονοιό και δεύτερον ενώ η κυβέρνηση έχει κλείσει τους Έλληνες πολίτες στα σπίτια τους,  επιτρέπει τους λαθρομετανάστες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους.

Αυτά τα δύο σημαντικά στοιχεία της κακής εικόνας, μετά την κρίση του κορονοιού ο Κ. Μητσοτάκης θα τα βρει μπροστά του.

Πρώτον γιατί οι λαθρομετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες ξένων χωρών που παραβίασαν τα σύνορα της χώρας και άρα θεωρούνται παράνομοι και σαν παράνομοι πρέπει να κλειστούν στην φυλακή όπως ακριβώς έκανε με τους λαθρομετανάστες που κατάφεραν και παραβίασαν τα σύνορα της Ελλάδος στον Έβρο και δεύτερον θα έπρεπε ως κυβέρνηση να διασφαλίσει την υγεία των Ελλήνων πολιτών όπως ακριβώς κάνει με τους Έλληνες πολίτες που τους κρατάει μαντρωμένος.

Αν αυτό δεν θυμίζει φαιδρότητα, τότε είναι έγκλημα κατά των Ελλήνων και ο θεός να βάλλει το χέρι του.