α μέλη της Περιφερειακής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν δημόσια την ηθική και έμπρακτη συμπαράσταση τους, στους ιατρούς και νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ανιδιοτελούς αγώνα  ενάντια στον κορωναϊο COVID-19 αλλά και σε όλο το μάχιμο  υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στα μετόπισθεν και εξαντλεί κάθε δυνατότητα.

Σ΄ αυτόν τον πρωτοφανή «πόλεμο» οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες, όπως διαπιστώνουμε καθημερινά. Δυστυχώς σ’ αυτή την ύστατη στιγμή υπάρχουν συμπολίτες μας που περιπλέκουν την επιστήμη με την πολιτική, τις αλήθειες με τα ψέματα καταδικάζοντας συλλήβδην πολιτικές επιλογές του παρελθόντος. Δεν ενστερνιζόμαστε  τη στάση τους. Κοιτάμε μπροστά. Όσοι τα τελευταία χρόνια αποδόμησαν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, έλαβαν το μήνυμα αφού αυτά ηγούνται της μάχης εν μέσω  πολέμου…

Καλούμε την πολιτεία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα θωράκισης των πολιτών της εξασφαλίζοντας το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και καλύπτοντας όλες τις ανάγκες σε μέσα ατομικής προστασίας και φαρμακευτικό υλικό.

Άμεση επαναφορά των  αποδοχών των υγειονομικών στα επίπεδα προ της κρίσεως, όπως άλλωστε επιτάσσει και η απόφαση του ΣτΕ 431/2018, και ένταξη  όλου του νοσηλευτικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ., ανεξαρτήτως του χρόνου διορισμού, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.  Η πολιτεία έχει ηθικό χρέος να αποδείξει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη της απέναντι σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους, ιατρούς και νοσηλευτές.

Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και τους ευχόμαστε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Η σκέψη μας και οι ευχές μας είναι μαζί τους.

Με εκτίμηση, για την Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ 

Δημήτριος Βαζούρας
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ

Χαράλαμπος Ευστρατίου
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ

Μιχαήλ Λυριστής
Μέλος Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ