«Νωθρά» τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας για τα… παζάρια

Τελευταία και καταϊδρωμένη η Περιφέρεια της ΑΜΘ μπήκε στον χορό της απαγόρευσης των ανοιχτών λαϊκών αγορών – παζάρια.

 Αφού προηγήθηκαν αποφάσεις δημάρχων να μην γίνουν τα παζάρια και αποφάσεις δημάρχων που έστελναν στην λαιμητόμο τους πολίτες τους όπως ο δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Αβδήρων λέγοντας τους εμμέσως πλην σαφώς να στηρίξουν τους ντόπιους παραγωγούς, θαρρείς και οι άλλες επαγγελματικές ομάδες ζούνε την περίοδο των παχιών αγελάδων, και μετά την απόφαση του υφυπουργού για την απαγόρευση των λαϊκών αγορών, ακολούθησε και η Περιφέρεια ΑΜΘ, νωθρά, τεμπέλικα, αδιάφορα μέσω της Ομάδας συντονισμού και Διαχείρισης Έκτακτων Ενεργειών, όπου σημειωτέων πριν από λίγες ημέρες επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε επί μακρών  με την Εκτελεστική  Γραμματέα κα Ζωή Κοσμίδου αλλά δεν κατέστει δυνατόν και όσο για τον Περιφερειάρχη σηκώνει το τηλέφωνο μόνο σε κολλητούς δημοσιογράφους της Ξάνθης που τον λιβανίζουν από το πρωί ως το βράδυ και τι λέει η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη; Ότι κλείνουν τα παζάρια για το Σάββατο αλλά η Περιφέρεια επειδή είναι ευαίσθητη για την δημόσια υγεία, χωρίς την έγκριση του υπουργού επεκτείνει το κλείσιμο των παζαριών και την Κυριακή.

Προφανώς ο κ. Μέτιος νομίζει πώς οι πολίτες της Περιφέρειας μασάνε άχυρο.

Δεν θα ασχολούμασταν με το θέμα αλλά, μέσα στις λέξεις της δήλωσης, διαβάζουμε την κουτοπονηριά και την προσπάθεια να πετύχει πολιτικό όφελος χωρίς να ιδρώσει και πιο συγκεκριμένα στην επέκταση της απαγόρευσης των λαϊκών αγορών και την Κυριακή με δική του πρωτοβουλία.

Αν πραγματικά ο κ. Περιφερειάρχης, ενδιαφερόταν – όπως και οι δήμαρχοι της Ξάνθης και των Αβδήρων για την δημόσια υγεία, θα είχε απαγορέψει την λειτουργία των παζαριών πολύ πριν ο υφυπουργός το αποφασίσει.

Όλα τα άλλα είναι απλά για να ταΐζει τους πολίτες της Περιφέρειας κουτόχορτο και να βάζει ποιο πάνω το πολιτικό του όφελος από την υγεία των πολιτών.

 

 

Ανακοίνωση – απόφαση της ομάδας συντονισμού και διαχείρισης έκτακτων ενεργειών της Περιφέρειας ΑΜΘ για τον κορωνοϊό

Μετά την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά αναφορικά με το έκτακτο κλείσιμο των λαϊκών αγορών το Σάββατο 21 Μαρτίου για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, επεκτείνουμε την απόφαση και την Κυριακή 22 Μαρτίου και ανακοινώνουμε ότι θα είναι κλειστές όλες οι πάσης φύσεως λαϊκές αγορές και παζάρια το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαρτίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.