https://www.facebook.com/birlikvekalkinma.hareketi.9/videos/2630880933849045/

Δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσείν: «Προηγείται η υγεία του νοσηλευτικού προσωπικού και των δημοτών μου» – Παράδειγμα προς μίμηση η πρωτοβουλία του.

Εξέπληξε ευχάριστα το προσωπικό του Κ.Υ. Εχίνου και τους συνδημότες του ο δήμαρχος Μύκης  Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, ο οποίος προκειμένου το νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Εχίνου να κάνει απερίσπαστα την δουλειά του χωρίς να έρχεται σε άμεση επαφή με πιθανά κρούσματα κορονοιού   αλλά και οι συνδημότες του να μην έρθουν σε κοντινή επαφή με άλλους συνδημότες τους που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας Εχίνου και προκύψουν ατυχή συμβάντα λόγω του κορονοιού, έδωσε την λύση, κάτι που ίσως μπορούσαν να εφαρμόσουν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι του νομού.

Ο δήμος Μύκης με απόφαση του δημάρχου Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν προμηθεύτηκε ένα κοντέινερ 7 μέτρων με δύο εξεταστικούς χώρους και το τοποθέτησε στην αυλή του Κ.Υ. Εχίνου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ριτβάν Ντελή Χουσείν,  μέσα στο κοντέινερ θα εξετάζονται οι συνδημότες του και εκεί θα αποφασίζεται από τους γιατρούς, αν χρίζουν συνέχιση των εξετάσεων και σε ποιο τμήμα του Κ.Υ. δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο ιατρικό προσωπικό να λειτουργεί με την σχετική ασφάλεια αφού οι ασθενείς θα προ – εξετάζονται στο κοντέινερ και πιθανά κρούσματα κορονοιού δεν θα έρχονται σε άμεση επαφή με τους εσωτερικούς χώρους του Κ.Υ. όπου εξετάζονται ή νοσηλεύονται συμπολίτες τους με άσχετες ασθένειες από  τον κορονοιό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποφεύγεται ο συνωστισμός   μέσα στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. με ότι αυτό συνεπάγεται σύμφωνα με τις οδηγίες κατά του κορονοιού.

Παράλληλα δε, οι συνδημότες του σε περίπτωση που αριθμός των προς εξέταση συμπολιτών του είναι μεγαλύτερος, έχουν την δυνατότητα να διασκορπιστούν στον προαύλιο χώρο του Κ.Υ. επιτυγχάνοντας έτσι την προστασία τους για την μετάδοση του κορονοιού.

Αν μεν παρουσιασθεί ύποπτο κρούσμα, αυτόματα, πριν ο πολίτης έρθει σε επαφή με το υπόλοιπο προσωπικό του Κ.Υ. αλλά και τους υπόλοιπους συνδημότες, του τηρείτε το σχετικό πρωτόκολλο και ο πολίτης που πιθανών εντοπισθεί με ύποπτο κρούσμα, αποστέλλετε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης ή στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοιό που είναι το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο δήμαρχος απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα ανέφερε ότι τον απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα υγείας των συνδημοτών του αλλά και του προσωπικού του Κ.Υ. οι οποίοι πράττουν τα μέγιστα προκειμένου να στηρίξουν την υγεία των πολιτών,  τονίζοντας ότι για την δημοτική αρχή, προηγείται η υγεία του προσωπικού του Κ.Υ. για να μπορέσουν αυτοί με την σειρά τους να στηρίξουν την υγεία των συνδημοτών του.

Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία του δημάρχου λύνει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και είναι άξια συγχαρητηρίων.

Μακάρι και οι δήμαρχοι στους υπόλοιπους δήμους της Ξάνθης σε συνεργασία με τους επιστήμονες υγείας να αναζητούσαν λύσεις προς όφελος πάντοτε των πολιτών