«Βαριά» τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας – Ποιος ο λόγος ύπαρξη των αντιπεριφερειαρχών;

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδης αποφάσισε να απολυμάνει τους χώρους της Π.Ε. Ξάνθης αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση των περιφερειακών υπαλλήλων και του περιφερειακού συμβούλου της αντιπολίτευσης Μ. Αμοιρίδη, ο οποίος κατήγγειλε ότι η νομαρχία, σαφώς και με την ευθύνη του αντιπεριφερειάρχη χρησιμοποιεί ληγμένα απολυμαντικά.

Αυτό εκτιμούμαι ότι είναι δείγμα της αδιαφορίας της κεφαλής του νομού.

Προφανώς ο αντιπεριφερειάρχης περίμενε τις εντολές του Περιφερειάρχη, άσχετα αν ο κόσμος της Ξάνθης μέχρι και σήμερα που θα γίνει η απολύμανση, πήγαινε κανονικά στις υπηρεσίες για να εξυπηρετηθεί.

Εάν μεν περίμενε τις εντολές του Περιφερειάρχη τότε σημαίνει ότι ο κ. Ευφραιμίδης δεν αντελήφθη την φωτιά που καίει εδώ και 15 μέρες ολόκληρη την Ελλάδα.

Εάν ο κ. Ευγραιμίδης που εκλέγεται από τους Ξανθιώτες δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασίας τους στο μέτρο του δυνατού, τότε ποιος ο λόγος να βρίσκεται στο τιμόνι του νομού;

Εκτός πια αν περίμενε τον διαγωνισμό από την Περιφέρεια για την προμήθεια των απολυμαντικών.

Όμως και έτσι να έπρεπε να γίνει, ο ίδιος δεν έχει καθόλου χρήματα στην νομαρχία που να μπορεί να προμηθευτεί τα τόσο σημαντικά για την υγεία των Ξανθιωτών, αναλώσιμα υλικά;

Μήπως τελικά αυτή η γραφειοκρατία σκοτώνει στην κυριολεξία την ικμάδα στην Ελλάδα;

Ο ίδιος ο κ. Ευφραιμίδης σε δημόσια δήλωση του στο fb αναφέρει.

Νίκος Ευφραιμίδης

Από την πρώτη στιγμή συναισθανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης φρόντισα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα στις Υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης. Έτσι από την πρώτη στιγμή αυξήσαμε τη συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης των χώρων, των γραφείων και των τουαλετών, φροντίσαμε για την όσο ταχύτερη γίνεται προμήθεια αντισηπτικών για τους υπαλλήλους της ΠΕ Ξάνθης, λάβαμε μέτρα, αυστηρά, για την προσέλευση των πολιτών στις Υπηρεσίες. Όλα τα παραπάνω έγιναν άμεσα και χωρίς καμία κωλυσιεργία. Για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίας και τους Υπαλλήλους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και έτσι ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση της πανδημίας. Κάποιοι, δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και το μόνο που τους απασχολεί, ακόμη και σήμερα, είναι η αυτοπροβολή και η πολιτική εκμετάλλευση της κατάστασης. Ευτυχώς για εμάς τους υπόλοιπους κρίθηκαν όλοι αυτοί και βρίσκονται εκεί που πρέπει. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια .