Σύσταση των αρμοδίων να τηρηθεί το 14ήμερο της καραντίνας στα σπίτια τους

Μαζικά επιστρέφουν από χώρες του εξωτερικού το τελευταίο διάστημα αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης, κυρίως από τον ορεινό όγκο που μεταναστεύουν εποχικά για να βρουν εργασία.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο fb του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς: Οι τελευταίοι 49 Έλληνες πολίτες φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Τουρκίας, επέστρεψαν σήμερα στη χώρα από το Τελωνείο των Κήπων. Σε εφαρμογή της σχετικής οδηγίας, κατεγράφησαν και θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Τους συστήσαμε μαζί με τους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς, να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Εκτός από τους φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Τουρκίας και επιστρέφουν, παράλληλα επιστρέφουν στις εστίες τους οι Ξανθιώτες  που εργάζονται επί σειρά μηνών κάθε χρόνο σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και το Βέλγιο, κατά κύριο λόγο.

Λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού σε αρκετές εξ’ αυτών των χωρών και της αναστολής αρκετών εργασιών, πολίτες που εργάζονταν εκεί έμειναν άνεργοι με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν αρκετοί κάτοικοι δεν έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για παραμονή τους σε κάποια ιδιότυπη καραντίνα.

Οι αρμόδιοι ωστόσο συνιστούν στους κατοίκους αυτούς που επιστρέφουν από χώρες του εξωτερικού να παραμείνουν μέσα στο σπίτι τους για 14 ημέρες, ακόμη και εάν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού.