Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων σήμερα, πως η αναγνώριση από την Ελλάδα της κυβερνήσεως της Τρίπολης του Φαγέζ αλ Σάρατζ, καθώς και της διεθνούς (σχεδόν στο σύνολό της) κοινότητας, ήταν μια βεβιασμένη αναγνώριση!

Ειδικότερα για μας, γιατί αναγνωρίσαμε ως επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης την φιλότουρκη κυβέρνηση του Σάρατζ, όταν ο αντίπαλός του Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ με την αμέριστη συμπαράσταση της Ρωσίας ελέγχει το 90+ της Λιβυκής επικράτειας και στο σύνολό τους τις πετρελαιοπηγές της Αφρικανικής αυτής χώρας.

Ευτυχώς η σημερινή ελληνική κυβέρνηση εν μέρει “ξύπνησε”, έστω και μετά τη σύναψη του παράνομου Μνημονίου μεταξύ της Τουρκίας και της κυβερνήσεως της Τρίπολης που μας επηρεάζει άμεσα και το οποίο πολλές ευρωπαϊκές χώρες το θεώρησαν, επίσης παράνομο και ανυπόστατο και έτσι ξεκίνησε (η ελληνική κυβέρνηση) σειρά συναντήσεων με τον ίδιο τον Στρατάρχη, αλλά και υψηλούς αξιωματούχους του!

Ταυτόχρονα την περασμένη εβδομάδα (Δευτέρα) ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ βρέθηκε στο Παρίσι και συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν (ο οποίος τον στηρίζει από την πρώτη στιγμή).

Επίσης, και αυτό κι αν δεν είναι είδηση, την περασμένη Τρίτη συνάντησε τον Λίβυο Στρατάρχη στο Βερολίνο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ!

Όπερ σημαίνουν αυτές οι υψηλές συναντήσεις, πως σύντομα θα αποκαθηλωθεί το φιλότουρκο Καθεστώς της Τρίπολης! Που θα σημάνει, μετά την πανωλεθρία της Συρίας, μια ακόμη μεγαλοπρεπή ήττα του Σουλτάνου της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν! Να σημειώσουμε εδώ, ότι στις 3 Μαρτίου 2020 ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε τη λειτουργία Πρεσβείας στη Δαμασκό (πρωτεύουσα της Συρίας) και ανήγγειλε “κοινό μέτωπο με τη Συρία κατά της Τουρκίας”!

Ωστόσο, Ο Χαλίφα Χαφτάρ δεν ξέχασε και την Ελλάδα, δηλώνοντας με μήνυμά του τη συμπαράσταση της χώρας του προς την Ελλάδα, επιτιθέμενος στον Τούρκο Σουλτάνο και αποκαλώντας τον “ανόητο Σουλτάνο του νέο-οθωμανισμού”!

Αναλυτικά το μήνυμά του στο twitter:

«Βλέπουμε με μεγάλη ανησυχία τις προκλητικές δράσεις του καθεστώτος Ερντογάν στα ελληνικά σύνορα και σας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας. Η ανησυχία μας δεν αφορά τους γενναίους Έλληνες στρατιώτες, που διακατέχονται από ηρωικό πνεύμα και υπερηφάνεια και είμαστε βέβαιοι ότι με την αγάπη και τη στήριξη του ελληνικού λαού θα προασπίσουν τα σύνορα και την πατρίδα τους. Από τις βόρειες ακτές της Μεσογείου απευθύνουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας στον ελληνικό λαό και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα αφήσετε τον ανόητο Σουλτάνο του νέο-οθωμανισμού να σας συμπαρασύρει στα δικά του χαμηλά επίπεδα πολιτικού ήθους και συμπεριφοράς και μην έχετε κανέναν ενδοιασμό να προστατέψετε με ενθουσιασμό την πατρίδα σας και την αξιοπρέπεια σας και να εμπιστευόσαστε όσους ηγούνται του αγώνα να προστατεύσουν τα σύνορα σας.

Εύχομαι ο Θεός να σας προστατέψει, όπως σας εύχομαι να βγείτε νικητές για το καλό της ειρήνης και ολόκληρης της ανθρωπότητας»!

Γι΄ αυτό άμεσα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να άρει την αναγνώριση της “κυβερνήσεως της Τριπόλεως” και να αναγνωρίσει τον Στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ ως κυρίαρχο της Λιβύης και στρατηγικό εταίρο της Ελλάδος!!