12 Μαρ.2020 Επίσκεψή στους Ακρίτες μας στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ στον Έβρο.

Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, Μέλη και Φίλοι του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, συνολικά 35 άτομα, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων, πραγματοποίησαν αυθημερόν επίσκεψη Ηθικής Στήριξης στους Ακρίτες μας στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ Έβρου .

Στο ΕΦ1, εκεί δίπλα στον ‘’φράκτη’’ στις Καστανιές, μας υποδέχτηκαν εγκάρδια όλοι και επιπρόσθετα ο υπεύθυνος για την περιοχή Ταξίαρχος κ.Γρηγόριος Μπουντλιάκης, Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας’’ ΡΙΜΙΝΙ’’, μας ενημέρωσε για την σταδιακή εξέλιξη της ‘’μαζικής και βίαιης εισβολής’’ των λαθρομεταναστών στη Χώρα μας που επιχειρήθηκε, κατευθυνόμενη από την Τουρκία, από τις 27 Φεβ.2020, (προσπάθεια που ακόμη συνεχίζεται) και την σθεναρή, ψυχωμένη και συντονισμένη αντίδραση όλων των Φορέων κατά μήκος του φράκτη, αλλά σε όλο τον Έβρο που είχε σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί με απόλυτη επιτυχία το Τουρκικό εγχείρημα.

Μετά την ενημέρωση, ευχαριστήσαμε τον κ. Ταξίαρχο και τον παρακαλέσαμε να μεταφέρει τις ευχαριστίες μας στο νέο Διοικητή του Δ.Σ.Στρατού Αντγο κ. Αγγελο Ιλαρίδη, που ενέκρινε την επίσκεψή μας, όπως και σε όλους εκείνους τους Φορείς (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εθνοφύλακες, κατοίκους, κ.α), που δώσανε και συνεχίζουν να δίνουν με ΠΙΣΤΗ και ΑΦΟΣΙΩΣΗ τον Αγώνα της Πατρίδος στον ΕΒΡΟ, ενώ παραδώσαμε στον εκεί αρμόδιο τον ειδικό νυκτερινό εξοπλισμό, που προμηθευτήκαμε με οικονομική συνδρομή των μελών και συνταξιδιωτών, Φίλων του Παραρτήματος, καθώς και άλλων Συλλόγων της Ξάνθης.

Στον αποχαιρετισμό μας τον διαβεβαιώσαμε ότι φεύγουμε υπερήφανοι από όσα είδαμε και απόλυτα σίγουροι ότι « η ύπουλη ενέργεια του Προέδρου της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν, πήρε και θα συνεχίζει να λαμβάνει την ίδια σθεναρή απάντηση, που προέρχεται από τη σύμπνοια του Ελληνικού Λαού.

Αυτό μόνο και μόνο αυτό επέτυχε, αποκλειστικά ο θρασύς Πρόεδρος της ‘’συμμάχου’’ Χώρας, μας ΕΝΩΣΕ !!!!

Ο κ. Ταξίαρχος ανταπαντώντας μας ευχαρίστησε και εκ μέρους του Στρατηγού, ο οποίος είχε αναχωρήσει λίγο πριν συνοδεύοντας τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον επικεφαλής της FRONTEX.

Ευχαριστούμε όλους που ήταν μαζί μας, όπως και τους Συλλόγους Κυπρίων και Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ξάνθης και τον κ. Απόστολο Θαγγόπουλο και την κ.Βαλερί Πασκάλ, για την δική τους προσφορά ειδών.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε το Στρατηγό Διοικητή Δ’Σ. Στρατού, κ.Αγγελο Ιλαρίδη, που όταν το επέτρεψε το πρόγραμμα του, ήρθε και  μας συνάντησε στην Ορεστιάδα, ενέργεια που μας συγκίνησε. Εκεί αφού τον ευχαριστήσαμε για τιμή τον συνεχάρημεν τόσο για την προσωπική του συνδρομή στην απόκρουση της εχθρικής ενέργειας, όσο και την επάξια προαγωγή του. Τον παρακαλέσαμε και φωτογραφήθηκε ευχαρίστως μαζί μας

Επιστρέψαμε στην Ξάνθη, με υψηλό φρόνημα και δηλώνουμε ότι όλος ο Ελληνικός Λαός είναι νοερά δίπλα στους ΑΚΡΙΤΕΣ μας !!!.

Ο Θεός να τους δίνει δύναμη !!!

Με εκτίμηση

Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης