Ικανοποιημένοι οι επαγγελματίες από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

 

Oομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας για τη μείωση κατά 35% των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες της πόλης,  ως ένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την ακύρωση του φετινού Ξανθιώτικου Καρναβαλιού

Οι πόροι που θα εξοικονομηθούν από τη μείωση στους επαγγελματικούς χώρους για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που υπολογίζεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.

Σχεδόν όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων καθώς και οι επαγγελματίες ζήτησαν να γίνει μείωση και στο τιμολόγιο του νερού της ΔΕΥΑΞ. Κάτι που έγινε μεν αποδεκτό αλλά οι λεπτομέρειες θα διευκρινισθούν στο μέλλον από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ. Oι εκπρόσωποι επαγγελματιών, επιμελητηρίου και ξενοδόχων, που βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασαν την ικανοποίηση για τις αποφάσεις ενώ τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει για ελαφρύνσεις από διάφορα υπουργεία, συνοψίζονται και θα διαβιβαστούν στην Αθήνα από το Δήμαρχο, κατά τις εκεί επισκέψεις του την ερχόμενη Πέμπτη.

 

Ευχαριστίες από το ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης συγχαίρουν και ευχαριστούν θερμά το Δήμο Ξάνθης και ξεχωριστά έναν – έναν, τον Δήμαρχο, τους αρχηγούς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν ομόφωνα τη μείωση κατά 35% των δημοτικών τελών και υιοθέτησαν ομόφωνα τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων του νομού μας που θα προωθηθούν στην κεντρική Κυβέρνηση προς ανακούφιση των επιχειρήσεων, μετά το πλήγμα που δέχθηκαν από την απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων το 3ήμερο του Καρναβαλιού.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΗΣ