Π. ΛΥΡΑΤΖΗΣ: Απαντά σε Φανουράκη: “Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»

 

Ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης, απαντώντας στην ανακοίνωση του δευτέρου ή πρώτου τη τάξη στην διοίκηση του Δήμου Ξάνθης Μ. Φανουράκη, χρησιμοποιεί την λαϊκή ρήση: “Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Εκτιμούμε ότι μετά από αυτό, ο Μ. Φανουράκης για να προασπίσει την τιμή και την αξιοπρέπεια του  θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις επί προσωπικού. Ή έστω με την βοήθεια του μέντορά του.

Τι εννοεί ο Π. Λύρατζης χρησιμοποιώντας την λαϊκή ρήση;

Έχει κάποια σχέση με τον δεύτερο τη τάξη ή ίσως πρώτου στην διοίκηση του δήμου;

Κύριε Φανουράκη εξηγήστε μας τι θέλει να πει ο ποιητής.

 

ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

 

Οι Ξανθιώτες θέλουν έντιμους διαχειριστές του μέλλοντός τους και φυσικά της τσέπης τους. Οι σημερινοί διαχειριστές έχουν αυτά τα προσόντα;

 

Σε απάντηση στην ανακοίνωση του Αντιδημάρχου κ. Φανουρακη Η σύγκληση του Δ.Σ. την Παρασκευή 28-2-2020 είχε ως μοναδικό θέμα : “Ματαίωση αποκριάτικων εκδηλώσεων και εκδηλώσεων Καθαράς Δευτέρας λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας σύμφωνα με το ΦΕΚ τ. Β΄648/27-02-2020”. Η πρωτοβουλία των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ζητήσει σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τα μέτρα στήριξης των τοπικών επαγγελματιών και των πολιτιστικών συλλόγων λόγο της ματαίωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ανάγκασαν την δημοτική αρχή να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στην άτυπη συνάντηση που έκανε την Παρασκευή 28-2-2020, προσπαθώντας να καλύψει την ανεπάρκεια της σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Με απίστευτη προχειρότητα Δημαρχος και “λοιποί Φαρισαίοι” αντί να έχουν συγκεκριμένες και κοστολογημενες προτάσεις άρχισαν να κατηγορούν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που δεν συμμετείχαν στην ανεύθυνη παρωδία που ετοίμασαν. Εμείς κύριε Δήμαρχε με υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση, θα είμαστε παρόν με προτάσεις στο Συμβούλιο της Τετάρτης 4-3-2020 που ζητήσαμε , εκτός και εάν οι μέντορες σας δεν σας επιτρέπουν να το συγκαλέσετε . Όσο για εσάς κύριε Φανουρακη θα σας απαντήσω και εγώ με μια λαϊκή παροιμία “Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”, και ο δικός σας χρόνος ολοκληρώνεται στις 1 Σεπτεμβρίου 2020. Στην Ξάνθη οι απόκριες τελείωσαν αλλά δυστυχώς τα Καρναβάλια μένουν. Καλή Σαρακοστή!!!