Η Ελλάδα, στον Έβρο και στα νησιά, αλλά και η Ε.Ε. βιώνουν μία ιδιότυπη πολιορκία από την γειτονική χώρα χρησιμοποιώντας τον άνθρωπο σε ανάγκη!
Η Τουρκία, δέχεται πολίτες από  χώρες της υφηλίου, χωρίς βίζα, συνάλλαγμα, μετάκληση κλπ διατυπώσεις και τους χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης στην Ευρώπη αλλά και στην Χώρα μας !
Δια της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων, τους εμπορεύεται και τους εξάγει προς την Δύση, μέσω της Ελλάδας,  παραβιάζοντας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, παρά το ότι είναι κράτος-μέλος του ΟΗΕ, της Μεγάλης Συμμαχίας, καθώς και τους κανόνες καλής γειτονίας, παίζοντας με τη φωτιά ! 
Η ελληνική κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη, ως κανονικό κράτος της Ε.Ε να εφαρμόσει το άρθρο 12, όπως ορίζει ο Κώδικας Σένγκεν, να ενισχύσει την φρούρηση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της και να αποτρέψει την παραβίαση αυτών, το οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα.
Στο θέαμα της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας, δοκιμάζεται η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη!!
Διεκδικούμε ως ακρίτες, να συμπέσουν τα πολιτικά κόμματα της Χώρας μας σε μία ενιαία εθνική πολιτική και καλούμε την Ε.Ε. να είναι παρούσα στις εχθρικές ακρότητες που έρχονται από τον γειτονικό ταραξία ! 
Εισηγούμαι στην Κυβέρνηση & ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενισχύσουν έτι περισσότερο τα χερσαία σύνορά μας, να οργανώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την φρούρηση αυτών , εφαρμόζοντας το ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ !! 
Οι γείτονες έχουν σχεδιάσει να προκαλέσουν ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΟΚ στους Έλληνες & στους Ευρωπαίους χρησιμοποιώντας πανούργα τα διεθνή ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενοι ραδιούργα την ευαισθησία των λαών & των Κρατών της Δύσης! 
ΩΣ εδώ κύριε Γείτονα …