Με “ρελάνς” απαντά η διοίκηση Τσέπελη στο αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 4 Μαρτίου, ορίζοντας για σήμερα το βράδυ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξ αιτίας της αναβολής των εκδηλώσεων των Θρακικών Λαογραφικών εκδηλώσεων λόγω του κοροναιού.

Σαφώς και αυτή η ενέργεια του δημάρχου εκτός από τον πανικό που κρύβει, κρύβει πίσω της και πολλά άλλα πράγματα όπως παραδείγματος χάριν τις υποχρεώσεις του δήμου απέναντι στους επαγγελματίες της Ξάνθης που λόγω των εκδηλώσεων υφίστανται οικονομικές βλάβες και που προφανώς θα απαιτήσουν αποζημιώσεις και  που  φυσικά πολλές από αυτές τις συμφωνίες ήταν μάλλον  άτυπες και προκειμένου  η δημοτική αρχή να είναι “καθαρή” απέναντι σε αυτές τις συμφωνίες ζητά για μία ακόμη φορά την νομιμοποίηση της μέσω της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Στην ουσία δηλαδή ζητάει την στήριξη της αντιπολίτευσης προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι  άτυπες και μη συμφωνίες με τους επαγγελματίες, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν συμφωνούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης  πλην Δημαρχόπουλου.

Το άρθρο γράφεται στις 17:43 είναι βέβαιο ότι ο Μ. Τσέπελης  δεν θα καταφέρει να έχει μία νομιμοποίηση στο αποψινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 19:00 αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας τα μέλη της αντιπολίτευσης δεν θα παραστούν και θα αναβληθεί η συνεδρίαση λόγω απαρτίας.

Δεν έχουμε πληροφόρηση για το τι προτίθεται να πράξη η παράταξη Δημαρχόπουλου μίας και δεν έχουμε εικόνα.

Το βέβαιον και σωστό είναι ότι επιτέλους η αντιπολίτευση να παύσει να νομιμοποιεί ενέργειες της συμπολίτευσης που βρίσκονται στα όρια της νομιμοτητας

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ:

1) Τα  αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

2) Τον αξιότιμο Δήμαρχο Ξάνθης.

 

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στις 28 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 μ.μ., σε δημόσια έκτακτη ειδική  συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχιακού καταστήματος Ξάνθης, για να συζητηθεί το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης και να παρθεί σχετική απόφαση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 & 74 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) όπως αυτά αντικαταστάθηκαν από τα άρθρα 71 του ν. 4555/2018 και 2 του ν. 4623/2019:

 

01ο ΘΕΜΑ :       Ματαίωση αποκριάτικων εκδηλώσεων και εκδηλώσεων Καθαράς Δευτέρας λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας σύμφωνα με το  ΦΕΚ τ. Β΄648/27-02-2020.

 

 

 

Ο Αντιπρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου

Ματθαίος Σαββίδης