Γιατί είναι απαραίτητα τα φίλτρα νερού στην καθημερινότητά μας

Θα λέγαμε ότι, μιας και το νερό των πόλεων δεν περιέχει φυτοφάρμακα, χρώμιο, μόλυβδο, αρσενικό και άλλες παρόμοιες ουσίες που το καθιστούν επικίνδυνο έως και θανατηφόρο, δεν χρειάζεται να τοποθετήσουμε φίλτρα νερού στη βρύση της κουζίνας μας.

Ωστόσο, τα πραγματικά προβλήματα του πόσιμου νερού των πόλεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι το χλώριο και το ιζήματα που μεταφέρονται μέσα στο νερό.

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν γίνει αναφορικά με το χλώριο στο νερό, και το πόρισμα που εξάγεται αναφέρει ότι το χλωριωμένο νερό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας και συνδέεται με σοβαρά παθολογικά προβλήματα.

Ακόμη περισσότερο όταν έχουμε παλιά συστήματα ύδρευσης που περιέχουν σκουριά και βρωμιά, το νερό συμπαρασύρει μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών που φυσικά καταλήγουν στο ποτήρι μας και βέβαια ακόμη και στα φρούτα και λαχανικά που πλένουμε και καταναλώνουμε κάθε μέρα.

Εδώ έρχονται να μας βοηθήσουν τα φίλτρα νερού, τα οποία απαλλάσσουν το νερό μας από το χλώριο και τα ιζήματα.

Θα ρωτούσε κανείς αν είναι απαραίτητο να τοποθετήσει κάποιο φίλτρο νερού στη βρύση του εφόσον βράζει το νερό πριν το καταναλώσει. Η αλήθεια είναι πως το βραστό νερό μπορεί να έχει απομακρύνει το χλώριο, δεν μπορεί να απομακρύνει όμως άλλες βλαβερές ουσίες που υπάρχουν σε αυτό, όπως η βρωμιά, η σκουριά και τα μικροσωματίδια που υπάρχουν στο νερό του δικτύου.

Επομένως, τα φίλτρα νερού μπορούν να μας παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια στην κατανάλωση και χρήση του νερού στις καθημερινές μας ανάγκες.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε διάφορα είδη από φίλτρα νερού, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

  • Κανάτες με φίλτρο νερού:

Οι κανάτες με φίλτρο νερού, είναι οικονομικές και είναι κανάτες που έχουν ενσωματωμένο φίλτρο ενεργού άνθρακα.

  • Φίλτρα νερού βρύσης:

Τα φίλτρα βρύσης συνδέονται εύκολα στη βρύση της κουζίνας και μπορείτε να πίνετε απευθείας καθαρό νερό.

  • Φίλτρα άνω πάγκου:

Τα φίλτρα άνω πάγκου συνδέονται εύκολα στη βρύση της κουζίνας, ώστε να πίνετε απευθείας καθαρό νερό και τοποθετούνται στον πάγκο. Ο διανομέας νερού συνδέεται στη βρύση και διαθέτει έναν διακόπτη για φιλτραρισμένο και αφιλτράριστο νερό.

  • Φίλτρα νερού κάτω πάγκου:

Τα φίλτρα αυτά μπορεί να συνδέονται απευθείας στην κρύα παροχής της κουζίνας ή να αποτελούν συσκευές που συνδέονται στη δική τους βρύση κι έτσι πίνετε απευθείας καθαρό νερό.

  • Αντίστροφη Όσμωση:

Το σύστημα φιλτραρίσματος νερού αντίστροφης όσμωσης, μπορεί να φιλτράρει όλες τις βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες, ακόμα και τους ιούς και τα βακτήρια. Συνδέεται στη δική του βρύση μόνο για το φιλτραρισμένο νερό. Χρησιμοποιείται κυρίως σε νησιά και όπου το νερό προέρχεται από γεωτρήσεις.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς λοιπόν είναι να σκεφτείτε τι ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και να προχωρήσετε εύκολα στην εγκατάσταση του συστήματος.