Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων χαιρετίζει τα μέλη της που συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας 11 – 3  που προκήρυξε. Χαιρετίζουμε τους απεργούς της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ και διαφόρων κλάδων του δημοσίου (εκπαίδευση, υγεία, περιφέρεια,ΟΤΑ) που πορευτήκαμε μαζί ενάντια στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση που δίνει άλλο ένα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση.

Στην απεργιακή συγκέντρωση που ξεκίνησε στις 11:30΄π.μ στην Κεντρική πλατεία μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Κώστας Βογιατζής. Ο Κώστας Βογιατζής στην ομιλία του ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Σήμερα εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενώνουμε τις γροθιές μας, τις ελπίδες μας και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Απεργούμε και καταδικάζουμε το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ που ιδιωτικοποιεί την ασφάλιση. Παλεύουμε για Δωρεάν και Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Για υψηλές παροχές υγείας και πρόνοιας. Ενώνουμε τις φωνές μας και με τους συνταξιούχους, όλο το λαό.

Η ΝΔ δεν φέρνει νέο νόμο. Εφαρμόζει κατά γράμμα τον νόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου αφού η ουσία του παραμένει απαράλλακτη. Απλά κάνει κάποιες προσθήκες για να τον θωρακίσει και για να ξεπεράσει τα νομικά κενά. Αυτός ο νόμος αποτέλεσε ως και σήμερα την κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης καθώς ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Δικαίως ονομάζεται λοιπόν από τους εργαζόμενους νόμος Βρούτση-Κατρούγκαλου….

Μαντέψτε πώς απαντάει σε αυτή την κατάσταση η διορισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ!

Ενώ τόσο καιρό δεν έχει βγάλει άχνα για το ασφαλιστικό, η διορισμένη ηγεσία εξέδωσε  μια ανακοίνωση μνημείο απεργοσπασίας. Η ανακοίνωση λέει ότι «γίνεται πολύ κακό για τίποτα», μιλάει για «ελαφρές βελτιώσεις» σε όσα ισχύουν σήμερα χωρίς να βγάζουν άχνα για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Στο διά ταύτα της επιχείρησης χτυπήματος της απεργίας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ καταλήγει ότι «δεν πρόκειται να εντάξει την αντίδρασή της στις προωθούμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, σε κανέναν κομματικό σχεδιασμό, καμίας παράταξης. Διατηρώντας την αυτονομία της επιδιώκει εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο για τη διασφάλιση ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα εγγυάται τις παρούσες και τις επόμενες γενιές…»! Την βρήκαν δηλαδή τη λύση θα εξαντλήσουν την κυβέρνηση στο διάλογο!

Στην ίδια κατεύθυνση και οι τάχα ακομμάτιστοι του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης που δήλωσαν άλλωστε πως η απεργία είναι ξεπερασμένη…

Οι τάχα αγωνιστές για τη δημοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα, σήμερα που σε όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν, αυτοί έπαθαν αφωνία. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Έτσι κάνουν κάθε φορά που εργοδοσία και κυβερνήσεις ξηλώνουν τα δικαιώματα μας.

Απεργοσπασία μέχρι τελικής πτώσης. Οι εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και του εργατικού κέντρου δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα…  Σήμερα είναι στο χέρι μας να δουλέψουμε για να μπούνε στον αγώνα πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι. Να τσακίσουμε το κλίμα αναμονής που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Να ξεμπερδέψουμε με τους εργατοπατέρες. Να συντρίψουμε τις αυταπάτες.  Η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια, στο δικό μας αγώνα! Όλα κερδίζονται στον δρόμο του αγώνα! Με το κεφάλι ψηλά, με το δίκιο στο πλευρό μας, οργανώνουμε την πάλη για Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση!»

 

Ακολούθησε πορεία των απεργών  στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία αφού έκανε ολιγόλεπτη στάση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο των εργατοπατέρων  Ξάνθης βροντοφωνάζοντας «ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών» «ΓΣΕΕ – κυβέρνηση τα έκαναν πλακάκια – χαρίζουν την ασφάλιση στα σύγχρονα κοράκια» επέστρεψε  στην Κεντρική Πλατεία.

Το επόμενο διάστημα οργανώνουμε νέα κινητοποίηση ενάντια στο έγκλημα απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση αλλά  δίνουμε και τη μάχη της ενημέρωσης απέναντι στην προσπάθεια των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσουν στις 25 Φλεβάρη με την παρουσία ΜΑΤ – εισαγγελέων και αστυνομίας μια απαράδεκτη διαδικασία, ένα μονοήμερο συνέδριο-  παρωδία.