Σάββας Μελισσόπουλος. Θα χρειαστεί συμπαραστάτη για να πολεμήσει τους δαίμονες του

 

Γράψαμε προχθές ότι ο Σάββας Μελισσόπουλος πρέπει να πέρασε μία από τις δυσκολότερες Δευτέρες της ζωής του κατά την διάρκεια της διαδικασίας ανάδειξης του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος ως επικεφαλής της παράταξης που έχει τις ρίζες του στο ΠΑΣΟΚ, κλήθηκε να αποφασίσει αν θα στηρίξει τον γιό του κυρίου Ξυνίδη που ήταν υποψήφιος του συνηγόρου του δημότη και λογικό είναι εφ όσον οι πρόγονοι και οι στενοί του συγγενείς – πολιτικά πρόσωπα – έρχονται από αυτόν τον χώρο.

Τι πιο λογικό να στηρίξει την υποψηφιότητα ενός γόνου προερχόμενοι από την οικογένεια του ΠΑΣΟΚ – εμείς βέβαια διαφωνούμε κάθετα σε αυτό και  λόγος που διαφωνούμε είναι ότι εφ όσον επρόκειτο ο υποψήφιος συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης να στηρίξει τα δίκια των δημοτών, κατά την διάρκεια της διαδικασίας εκλογής του, δεν θα έπρεπε να μπει «παραταξιακή πειθαρχία» και ο κάθε σύμβουλος να ψηφίσει κατά την κρίση του και τονίζουμε εφ όσον πρόκειται για το καλό των δημοτών.

Την Δευτέρα το βράδυ όμως, ο επικεφαλής της παράταξης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σε δίλλημα διότι τον υιό Ξυνίδη υποστήριζε η παράταξη Τσέπελη για τους δικούς της λόγους.

Η Δευτέρα ήταν η ταφόπλακα του πολιτικού συστήματος της Ξάνθης.

Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν αγκυλώσεις και «υποχρεώσεις» που «κρατούν» τους πολιτικούς οι οποίοι με την σειρά τους δεν αποφασίζουν για το καλό των Ξανθιωτών αλλά των πολιτικών και όχι μόνο συμφερόντων.

Στο πρόσωπο του Σάββα Μελισσόπουλου βγήκαν στην επιφάνεια οι δαίμονες της κακής πολιτικής πραγματικότητας που επικρατεί στην Ξάνθη τα τελευταία 30 χρόνια.

Τα ερωτήματα πολλά. Πώς θα αντιδράσει από εδώ και πέρα ένας έντιμος και το εννοούμε πολιτικός όπως ο Σάββας Μελισσόπουλος που ξεκάθαρα πλέον πρέπει να πορευτεί τον υπόλοιπο πολιτικό του βίο σαν ο άνθρωπος που σχοινοβατεί ανάμεσα στους πολιτικούς δαίμονες και το δίκαιο των δημοτών;