Η αντιπολίτευση (συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη «ΞΑΝΘΗ για όλους») αποκάλυψε με έγγραφο τις δαπάνες, και έγινε χαμός στην τοπική κοινωνία.

Μέχρι στιγμής οι δαπάνες ξεπερνούν τις 130.000 ευρώ, ενώ η παράταξη υποστηρίζει πως θα υπάρξουν και επιπλέον δαπάνες, πχ. για τον ήχο, κατασκευές κλπ.

Δείτε το έγγραφο:

5 σχόλια δικά μου:

1. Έχει ενδιαφέρον να μαθαίνουμε πόσο πληρώνονται οι καλλιτέχνες (κάποιοι πακέτο με άλλους, άλλοι περισσότερα άλλοι λιγότερα). Η Πέγκυ Ζήνα θα πάρει πιο πολλά απ’ ό,τι ο Γιαννιάς κι οι Άνω-Κάτω μαζί, αλλά και περισσότερα απ’ ό,τι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κι η Ζοζεφίν μαζί. Ο δε FY μπορεί να είναι ο πιο αγαπητός απ’ όλους στη νεολαία, αλλά είναι μάλλον ο πιο κακοπληρωμένος του καρναβαλιού.

2. Η παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη παίρνει 4.700 ευρώ, καθόλου άσχημα για δουλειά μερικών ωρών (που βέβαια κρύβει πρόβες περισσότερων ωρών).

3. Τι influencers και βλακείες: το επάγγελμα του μέλλοντος για κορίτσια είναι Βασίλισσα Καρναβαλιού (3.596 ευρώ). Το καρναβάλι είναι ίσως το μόνο στο οποίο υπάρχει ανισότητα στην πληρωμή των δύο φύλων, αλλά απ’ την ανάποδη! Η παρουσία του Βασιλιά Καρναβαλιού αποτιμάται μόλις με 2.300 ευρώ. Άρα Βασίλισσα – Βασιλιάς = 1-0.

4. Καλή η πλάκα (και η οργή τύπου «Λεφτά υπάρχουν, στην Ξάνθη έχουν ακόμα ΠΑΣΟΚ κλπ»), αλλά ας κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις: Μιας και βλέπω στην αφίσα πως υπάρχουν χορηγοί, δεν αποκλείεται κάποιο κομμάτι των δαπανών να καλύπτεται απ’ αυτούς.

5. Τέλος, τα νούμερα μόνα τους δεν λένε κάτι. Αν τα έσοδα που περιμένει η πόλη της Ξάνθης απ’ το Καρναβάλι είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ τις 130.000 ευρώ, τότε μιλάμε για λεφτά καλώς ξοδεμένα. Στο τέλος θα έρθει ο λογαριασμός…