Καταγγέλλει την αντιπολίτευση ο δήμος Μύκης για τον πανελλήνιο διασυρμό με την φωτογραφία των παιδιών που περπατούν στα χιόνια

ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ  ΝΤΕΛΗ ΧΟΥΣΕΙΝ ΡΙΤΒΑΝ ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

 

Παράπονα εκφράζουν πηγές που πρόσκεινται στην διοικούσα παράταξη του δημάρχου   Ντελή Χουσείν Ριτβάν  και ρίχνουν ευθύνη στην αντιπολίτευση του δήμου Μύκης, η οποία ξεσήκωσε τα παιδιά να πάνε με τα πόδια στα σπίτια τους ενώ ήταν καθ οδό μηχάνημα για να καθαρίσει από τα χιόνια τον δρόμο και ακολουθούσε λεωφορείο για να παραλάβει τους μαθητές.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα απαράδεκτη την φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τους μαθητές από το χωριό Κένταυρος, να βαδίζουν, μετά το σχολείο στους χιονισμένους δρόμους για να πάνε μέσα στα χιόνια και το κρύο στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την πηγή μας, από το περιβάλλον του δημάρχου, ενώ ήταν καθ οδό μηχάνημα συνοδευόμενο από λεωφορείο για να καθαρίσει το δρόμο και να απεγκλωβίσει τους μαθητές η αντιπολίτευση ξεσήκωσε τα παιδιά να πάνε με τα πόδια στα σπίτια τους για να δημιουργηθεί θέμα στον δήμαρχο και την παράταξη του, την στιγμή μάλιστα που συνεργείο μας, λέει η πηγή μας, έφτασε μέχρι το χωριό Διάσπαρτο και Δημάριο. Σε κανένα άλλο σχολείο του Δήμου Μύκης δεν περπάτησε μαθητής μετά το μάθημα του για να πάει στο σπίτι του με τα πόδια μέσα στο χιόνι.

«Γιατί τα παιδιά του χωριού Κένταυρος δεν περίμεναν το μηχάνημα, όπως έγινε και σε άλλα σχολεία και ξεσηκώθηκαν να πάνε με τα πόδια»;

Στην συνέχεια η πηγή μας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, τόνισε ότι   κάθε μηχάνημα που καθάρισε τους δρόμους όπου υπήρχαν σχολεία, ακολουθούνταν από το λεωφορείο. Κύκλοι της δημοτικής αρχής αναφέρουν με παράπονο. Τα μηχανήματα μας πήγαν πρώτα στον Κένταυρο βοηθώντας τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας που ήρθαν αργά. Έχουμε 65 χωριά να καθαρίσουμε. Και χωριά που έχουν μαθητές. Κάποια λεωφορεία δεν ήταν προετοιμασμένα με αλυσίδες και αυτό δημιούργησε ένα θέμα όμως, δεν υπήρχε λόγος να επιτρέψουν οι δάσκαλοι και οι της αντιπολίτευσης που ξεσήκωσαν τα παιδιά, να πάνε με τα πόδια για να δημιουργήσουν θέμα στον δήμαρχο και την διοικούσα παράταξη, είναι βέβαιο πώς τα παιδιά ξεσηκώθηκαν από μέλη της αντιπολίτευσης όπου οι περισσότεροι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, κατοικούν στον Κένταυρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξαφνικά, είδε όλο το πανελλήνιο στο διαδίκτυο, να ξεφυτρώνουν  από το πουθενά εικόνες της δεκαετίας του 1950 – 60

Όπου τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο με τα πόδια λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου, πόρων  και δρόμων.

Η εικόνα των πομακόπουλων να βαδίζουν μέσα στο χιόνια, αφού σχόλασαν από το σχολείο τους για να πάνε στο χωριό τους είναι απαράδεκτη και φυσικά εγείρει ερωτήματα για το ποιος επέτρεψε στα παιδιά να βγουν στον δρόμο από την στιγμή που η δημοτική αρχή με πέντε μηχανήματα και αλατιέρες ήταν στον δρόμο.

Ερωτηματικά που σίγουρα θα πρέπει να διερευνηθούν για να μην βρεθεί κάποιο παιδί μετά το σχολείο παγωμένο στο δρόμο.

Τελικά αν είναι έτσι όπως μας τα λέει το περιβάλλον του κ. Δημάρχου Μύκης, τότε, οι της αντιπολίτευσης το λιγότερο που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει είναι ανεύθυνοι και απάνθρωποι οι οποίοι βάζουν μπροστά τα παιδιά για να ασκήσουν εκ των υστέρων κριτική στον δήμαρχο. Απλούστατα θα μπορούσαν με κάποιον τρόπο, όσο και αν αυτό είναι δύσκολο λόγο της μορφολογίας του εδάφους και τις κακές καιρικές συνθήκες, να επικοινωνήσουν με τον δήμαρχο Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και να τους ενημερώσει.

Εκτός αν οι της αντιπολίτευσης δεν είχαν στόχο τον κ. Δήμαρχο αλλά ήθελαν να δημιουργήσουν οι «γνωστοί άγνωστοι» άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου, θέμα, προκειμένου να δώσουν τροφή στην Άγκυρα λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν φροντίζει για την ασφάλεια των παιδιών της Μειονότητας που σαφέστατα και δεν ισχύει.