Γόρδιος δεσμός η εκλογή συμπαραστάτη του δημότη ή ευκαιρία σύγκλισης;

 

Όπως δείχνουν τα πράγματα και το μοίρασμα των κουκιών στην σύνθεση του δημοτικό συμβουλίου, όπου παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Ξάνθης, λειτουργούν στην λογική ο καθένας να περάσει την πολιτική του, η εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη θυμίζει θολό τοπίο.

Αυτό δεν είναι κατ ανάγκη κακό και ίσως είναι μία ευκαιρία, αυτό το δημοτικό συμβούλιο, να στείλει και ένα μήνυμα ενότητας στους δημότες.

Η εικόνα που αυτή τη στιγμή έχουν οι δημότες, οι οποίοι δίνουν δίκια στην αντιπολίτευση, είναι γενικώς ένα μπάχαλο όπου ο καθένας και πρώτη και καλλίτερη η διοίκηση του δήμου, κοιτάζει να καλύψει τα δικά του απωθημένα και κενά.

Στον αντίποδα, όχι άδικα, η αντιπολίτευση προσπαθεί να προστατεύσει τους δημότες από την λαίλαπα που ακούει στο όνομα Τσέπελης, αλλά το κάνει με άγαρμπο τρόπο.

Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών τον προσπαθειών δημιουργίας θετικής εικόνας και πραγματικού ενδιαφέροντος για τους πολίτες, είναι, αυτή η προσπάθεια της αντιπολίτευσης, να πηγαίνει στον βρόντο.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι και σε αυτήν την χάβρα των Ιουδαίων που σε κάθε συνεδρίαση δημιουργείται,  την κύριαευθύνη, εννοείτε έχει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος,  ο οποίος νομίζοντας ότι βοηθά την όλη κατάσταση, δηλαδή την δημιουργία μιας σωστής συνεδρίασης και ενός παραγωγικού διαλόγου, μιλά περισσότερο από όλους, στερώντας πολύτιμο χρόνο από τις προτάσεις των παρατάξεων, δημιουργώντας στην κυριολεξία το χάος.

Στο δια ταύτα. Το Σώμα συνεδριάζει την Δευτέρα και έτσι όπως είναι κατανεμημένες οι δυνάμεις των παρατάξεων, δεν πρόκειται να μαζευτεί το νούμερο 24 που απαιτείτε βάσει του νόμου για να εκλεγεί ο συμπαραστάτης του δημότη. Όπου κακά τα ψέματα αν αυτό αξιοποιηθεί σωστά θα στηρίξει τους δημότες απέναντι σε μία δημοτική αρχή η οποία το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι ο δημότης.

Αν όμως πολύ πριν φτάσει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο γινόταν μία άτυπη συνάντηση των παρατάξεων – έντιμη – θα μου πεις που να βρεις την εντιμότητα με αυτή την διοίκηση αλλά, λέμε τώρα, αν γινόταν μία αξιολόγηση ουσιαστική και σοβαρή, τότε ίσως το Σώμα να κατέληξε σε κάποιο αξιόλογο πρόσωπο.

Τώρα άγνωστο το τι μέλει γενέσθαι στην προσπάθεια εκλογής συμπαραστάτη του δημότη την Δευτέρα.

Το πιθανότερο είναι να εκλεγεί κάποιος – α  ο οποίος/α θα έχει τις καλλίτερες δημόσιες σχέσεις ή πατέρα πρώην υπουργό.

Φυσικά το ερώτημα είναι απλό.

Μπορεί ο συμπαραστάτης του δημότη να συμπαρασταθεί στους δημότες, όταν ευθύς εξ αρχής θα βρεθεί στην συγκεκριμένη θέση επειδή είχε «μπάρμπα» στην Κορώνη και αυτός ο μπάρμπας της Κορώνης θα έχει υποχρεωθεί στον κάθε δημοτικό σύμβουλο, θα τον έχει εκβιάσει και παρακαλέσει;

Ε λοιπόν γιατί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΑΛΙΚΙΑΝΟΣ