Καλή η πρόταση Παπαχρόνη αλλά, όχι με την παρούσα διοίκηση του δήμου

Είναι βέβαιο ότι η πρόταση της δημοτικής παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» και σωστή είναι και μελετημένη είναι και ήταν μέσα στις προγραμματικές της δηλώσεις με την μόνη διαφορά ότι αν η υλοποίηση αυτής της πρόταση μείνει να υλοποιηθεί από την παρούσα διοίκηση χωρίς δικλείδες ασφαλείας για την λειτουργία της και επ ωφελεία των Ξανθιωτών, θα καταντήσει όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» όπου ο θεσμός και οι εργαζόμενοι αλλά και ωφελημένοι συντοπίτες μας, για να ξεφύγουν από την αβεβαιότητα της ύπαρξης ή όχι της δομής, είδαν και έπαθαν.

Θέλουμε να πούμε ότι αν αυτή η πρόταση χρηματοδοτηθεί από προγράμματα και όχι από συγκεκριμένα κονδύλια του δήμου, τότε σίγουρα αυτή η δομή, θα χρησιμοποιηθεί ως σκαλοπάτι ψηφοθηρίας στο μέλλων.

Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο προσωπικό της διοίκησης, λόγω της αδιαφορίας του και της άγνοιας του είναι αδύνατον να ωριμάσουν την μελέτη για να χρηματοδοτηθεί είτε από την Ε.Ε. είτε από Περιφερειακά προγράμματα.

Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή είναι βέβαιο ότι δεν θα μεριμνήσει για την επόμενη μέρα της λήξης αυτού του προγράμματος και εάν, λέμε τώρα, καταφέρει να εντάξει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα αυτό το οικοδόμημα με την λήξη του η δομή πρωτοβάθμιας παροχής υγείας θα καταρρεύσει ως τραπουλόχαρτο.

Άρα πολύ σωστά προτείνουν οι επιστήμονες υγείας δημοτικοί σύμβουλοι  της παράταξης του Γιάννη Παπαχρόνη το πρόγραμμα δημιουργίας πρωτοβάθμιας δομής υγείας στον δήμο Ξάνθης αλλά … η παρούσα δημοτική αρχή, αν πάρει την πρόταση της παράταξης του Γ. Παπαχρόνη, αντί να την μελετήσει και να σιγουρέψει όχι μόνο την έναρξη αλλά και την συνέχιση της, το μέλημα της θα είναι πώς να γίνουν οι απαραίτητες «υπερτιμολογήσεις» για να καλυφθεί καμιά «τρύπα» του δήμου και πώς θα «βολευτεί» κάποιος δικός τους.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΘΕΛΕΙ, Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ;