Γ. Παπαχρόνης: Οργανωθείτε γιατί … τζάμπα ξενυχτάμε          

Με επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» Γιάννης Παπαχρόνης,  ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπούτο να γίνει προγραμματισμός των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε βάθος 6μηνου για να μπορέσουν επιτέλους όλοι οι συντελεστές των συνεδριάσεων, όπως σύμβουλοι, γραμματεία, παρατάξεις και δημοσιογράφοι να προγραμματίζουν και την υπόλοιπη ζωή τους, ζητώντας να αναγνωσθεί η πρόταση του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα το λάβει υπ’ όψη του και θα προγραμματίσει τις συνεδριάσεις με σκοπό να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι συντελεστές στον βωμό της αυτοπροβολής  των διοικούντων την πόλη.

Εκτός πια αν η πρόταση πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων και θα συνεχισθεί το ίδιο μπάχαλο γιατί έτσι μπορεί να γίνει θολή  η ανικανότητα των διοικούντων να οργανώσουν κάτι σωστό και χρήσιμο.

 

Προς : Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Ιωάννη Μπούτο

Ξάνθη 15/01/2020

Θέμα : Πρόταση προς Δ.Σ. Δήμου Ξάνθης για ορισμό των τακτικών συνεδριάσεων Α’ Εξαμήνου 2020

 

Κύριε Πρόεδρε,

προκειμένου να διευκολύνουμε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά τις Τακτικές Συνεδριάσεις και προκειμένου να υπάρχουν περισσότερες παρουσίες και λιγότερες διαμαρτυρίες από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων, ιδίως των εμπόρων, επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών, σας παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης να εκθέσετε την παρακάτω πρόταση της παράταξής μας προς ψήφιση και έγκριση από το σώμα:

 

Προτείνουμε λοιπόν τη ψήφιση και τον ορισμό των τακτικών συνεδριάσεων για το Α’ εξάμηνο του 2020 με τις κάτωθι ημέρες και ημερομηνίες:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 και ώρα έναρξης 18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα έναρξης 18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα έναρξης 18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα έναρξης 18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα έναρξης 18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα έναρξης 18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα έναρξης 18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα έναρξης 18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ και ώρα έναρξης 18:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ   και ώρα έναρξης 18:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ  και ώρα έναρξης 18:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ   και ώρα έναρξης 18:30

 

Σας παραθέτω λοιπόν και κάποιες σκέψεις πέρα από το αρχικό εισαγωγικό μου κείμενο.

-Το μοντέλο αυτό έχει υιοθετηθεί με μεγάλη επιτυχία και μάλιστα για ετήσιο προγραμματισμό από την Επιτροπή Ερευνών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία.

-Διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του σώματος όσον αφορά τις περισσότερες παρουσίες των συμβούλων, χωρίς να δυσανασχετούν και να αιφνιδιάζονται, αφού θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, και θα κανονίζουν τις επαγγελματικές, οικογενειακές και προσωπικές τους υποθέσεις.

-Θα μπορούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες να έχουν τους απαραίτητους χρόνους αλλά και να γνωρίζουν τις καταληκτικές ημερομηνίες προκειμένου να ετοιμάζουν τις εισηγήσεις, να εισάγουν τα θέματα στην ημερήσια διάταξη και να αποστέλλουν και ενημερώνουν τους δημοτικούς συμβούλους.

-Επίσης με τον τρόπο αυτό πιθανότατα να έχουμε συνεδριάσεις με λιγότερα θέματα και ίσως να ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις σε μικρότερους χρόνους (εδώ βέβαια θα πρέπει να συντελέσουν και άλλες προϋποθέσεις και συμφωνίες κυρίων και η τήρηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).

-Θα είναι ευκολότερο και το έργο των Μέσων Ενημέρωσης αφού θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις.

-Θα μπορούν όλοι οι εμπλεκόμενοι (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Δήμου Ξάνθης να προγραμματίζουν τις άδειές τους και μετακινήσεις εκτός έδρας).

-Θα μπορέσουν όλοι πιο εύκολα να προγραμματίσουν και συντονίσουν  τις συνεδριάσεις των λοιπών οργάνων, νομικών προσώπων, επιτροπών, οργανισμών και επιχειρήσεων του Δήμου μας.

-Δεν αποκλείονται βέβαια και ενδιάμεσα έκτακτες συνεδριάσεις λόγω εξαιρετικώς κατεπειγόντων θεμάτων.

-Πριν λήξει το πρώτο εξάμηνο θα μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τις τακτικές συνεδριάσεις για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

 

Κύριε Πρόεδρε,

με αυτές τις σκέψεις σας ζητώ να ανακοινώσετε την πρότασή μου στο σώμα και να την εκθέσετε σε ψηφοφορία στην επόμενη συνεδρίαση όποτε και αν αυτή γίνει.

 

Δημοτική Παράταξη «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»

Ο επικεφαλής

Ιωάννης Παπαχρόνης