Ο δήμαρχος πρέπει να απαντήσει και ο κ. Ασκαρίδης να δώσει λογαριασμό

Ξεκάθαρα και καίρια τα ερωτήματα της παράταξης του Γιάννη Παπαχρόνη ο οποίος ζητά αυτό που όλοι οι δημότες, ακόμη και αυτοί που δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχου – άλλωστε όλοι πληρώνουν – για το κόστος του χριστουγεννιάτικου στολισμού.

Έχει ηθική υποχρέωση ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού να ενημερώσει τους Ξανθιώτες ακόμη και για το τελευταίο ευρώ των Ξανθιωτών που δόθηκε και γιατί δόθηκε. Κυρίως όμως, και πολύ εύστοχα ο Γιάννης Παπαχρόνης επισημαίνει να πληροφορηθεί ο Ξανθιώτικος λαός αν τα παλιά στολίδια πετάχτηκαν στα σκουπίδια καθώς και αν τα νέα είναι σε θέση να επαναχρησιμοποιηθούν και δεν έπαθαν φθορές λόγω της ίσως κακής ποιότητας, πράγμα που σημαίνει ότι του χρόνου η διοίκηση του δήμου που τόσο εύκολα έβαλε βαθιά το χέρι της στις τσέπες των Ξανθιωτών, μπορεί να το ξαναβάλει με την ίδια ευκολία.

Δηλαδή με λίγα λόγια πόσα χρήματα από αυτά που δαπανήθηκαν από τις τσέπες των Ξανθιωτών θα είναι σε θέση του χρόνου τα Χριστούγεννα να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Μάλιστα αυτό που ακούστηκε από τον επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη υλοποιήθηκε ή ο πρόεδρος κ. Ηλίας Ασκαρίδης την έκανε «γαργάρα».

Κύριε πρόεδρε του κέντρου πολιτισμού, μήπως τελικά ορίστηκε επιτροπή παραλαβής των στολιδιών;

Αν όχι γιατί;

Ποιος παρέλαβε τα στολίδια, πόσο κόστισαν;

Έχετε ηθική υποχρέωση κύριε Ασκαρίδη, σεβόμενος τα χρήματα των Ξανθιωτών να τους ενημερώσετε που, πόσα και γιατί ξοδέψατε;