«Μαζεύτηκε» ο πρόεδρος;

Το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν σταθμός στην αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος κακά τα ψέματα λειτουργεί ως τροχοπέδη για μία κανονική και χωρίς εντάσεις συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση εξ αιτίας του προέδρου κ. Γ. Μπούτου ο οποίος στην προσπάθεια του να επιβληθεί στο Σώμα, κακώς βεβαία, γιατί ούτε επιλοχίας είναι, ούτε δικτατορίσκος.

Προφανώς ο κ. Πρόεδρος δεν αντιλήφθη ότι εκεί είναι για να συντονίζει την συζήτηση για την επίλυση προβλημάτων των πολιτών και όχι για να βάλλει «τερμπιέ» στους συμβούλους.

Σαφέστατα και είναι παραταξιακός, σαφέστατα θα κάνει τα κέφια των πολιτικών του προϊσταμένων και όπως φαίνετε ο μοναδικός τρόπος να το πετύχει αλείψει προσωπικότητας, είναι να πάρει τον κανονισμό παραμάσχαλα και να προσπαθεί όχι για να τον εφαρμόσει αλλά για να τον επιβάλλει. Τουλάχιστον αυτήν την αίσθηση αποκομίζει ο ακροατής του ραδιοφώνου όταν ακούει ζωντανά την συνεδρίαση από το δημοτικό ραδιόφωνο.

Αυτό πλέον είχε σαν αποτέλεσμα την παρέμβαση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων οι οποίοι πλέον ξεκάθαρα του είπανε ότι είναι τροχοπέδη στην συνεδρίαση.

Αργότερα στην πορεία της συνεδρίασης αυτό τουλάχιστον, αυτό  εισπράξαμε από την παρακολούθηση της συνεδρίασης από το δημοτικό ραδιόφωνο, φανερά χολωμένος ο πρόεδρος κατέβασε τον τόνο της φωνής του και έχουμε την αίσθηση ότι η συνεδρίαση, παρ’ όλες της αντιρρήσεις και τις ενστάσεις στην παραχώρηση αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο στην Επιτροπή Ποιότητας και ζωής κύλισε πολύ πιο ήρεμα απ’ ότι ξεκίνησε.

Ελπίζουμε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Μπούτος να προσπαθήσει για το καλό των Ξανθιωτών να συντονίσει τις συνεδριάσεις στο μέλλων με νηφαλιότητα και όχι φωνάζοντας και προσπαθώντας να επιβληθεί προκειμένου να «περάσει» τις εντολές των προϊσταμένων του.

Τώρα βέβαια αν μας πούνε κάποιοι κολλητοί ότι ο πρόεδρος ψηφίστηκε από το Σώμα θα αναφωνήσουμε όλοι μαζί «Ζήτω η Δημοκρατία του κ. Τσέπελη»