Αλίμονο αν συνηθίσουμε το αφύσικο

Στην φωτογραφία διακρίνεται ο Φερντούν, σύμφωνα με το άρθρο του Μαχητή http://maxitisthrakis.blogspot.com/2020/01/blog-post_73.html να καταγγέλλει τον τότε αντιδήμαρχο για παράνομες ηλεκτροδοτήσεις και παιγνίδια στο Δροσερό. Σήμερα, τα πίνουν αγκαλιά. Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος. 

Η Ξάνθη είτε μας αρέσει είτε όχι, ζει σε αυτό. ’Έχει συνηθίσει την ασχήμια και κάθε άσχημο και μη φυσιολογικό, το θεωρεί φυσιολογικό όπως, παραδείγματος χάριν το γλέντι του δημάρχου με τον Φερντούν. Ενός αγωνιστή του εαυτού του όπως ακριβώς ο κ. δήμαρχος.

Ήδη το αφύσικο γίνεται φυσικό και η ασχήμια που όλοι μας βιώνουμε γίνεται κτήμα, καθημερινότητα και αποδεκτή.

Όλα είναι μία αποδεκτή κατάσταση όπως να μην τηρούνται οι νόμοι, να ζητείτε η βοήθεια του Τουρκικού Προξενείου για να εκλεγεί ένας δήμαρχος. Οι απειλές και οι εξαγορές συνειδήσεων.

Αυτό ήθελαν οι Ξανθιώτες και αυτό πέτυχαν στις εκλογές.

Απλά η απόφαση των Ξανθιωτών στις τελευταίες εκλογές ξεσκέπασε και έδωσε την σωστή διάσταση στα πράγματα και όλα κυλούν «φυσιολογικά».

Το ήξεραν οι Ξανθιώτες, το επέλεξαν. Δεν χωρά δικαιολογία.

Κατά βάθος οι Ξανθιώτες, άλλος λίγο, άλλος πολύ, είναι κομμάτι των ανθρώπων που ασκούν διοίκηση.

Είναι μία μικρογραφία αυτών που εξαγοράζουν συνειδήσεις πληρώνοντας με τα χρήματα των Ξανθιωτών. Είναι μία μικρογραφία αυτών που υπηρετούν τους νόμους του κράτους κατά περίπτωση και ορκίζονται για την τήρηση αυτών.

Είμαστε επίορκοι, αφελής ή κατά περίπτωση «μιζαδόροι»;

Σίγουρα όχι όλοι.. Όμως, μεγάλος αριθμός, με την αποχή και την επιλογή των προσώπων, που είναι ένα  συνονθύλευμα από τους Μπόνυ και Κλάιν, αυτό δείχνουν.

Στην πλειονότητα αδιάφοροι για το τι θα γίνει στην πόλη.

Το ήξεραν, το γνώριζαν και προτίμησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να επιτρέψουν να διοικήσουν την πόλη άνθρωποι επίορκοι, ψεύτες, παρτάκιδες με πουλημένες συνειδήσεις. Το μετάνιωσαν; Λίγη σημασία έχει

«Στον Άδη ουκ εστι μετάνοια». Σε 4 χρόνια, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

Είναι φυσιολογικό οι πουλημένες συνειδήσεις, εξαγορασμένες από ασυνειδήτους, να έχουν τον πρώτο λόγο.

Είναι φυσιολογικό να γίνονται απευθείας αναθέσεις και να ευνοούνται οι του «κυκλώματος».

Είναι φυσιολογικό να γίνονται «τακτοποιήσεις» υποχρεώσεων του Δήμου με τα χρήματα των δημοτών.

Είναι φυσιολογικό να γίνονται φιέστες κενού περιεχομένου.

Είναι φυσιολογικό η πόλη να είναι βρώμικη.

Είναι φυσιολογικό στο Δροσερό να γίνονται παράνομες συνδέσεις με φως, νερό, τηλέφωνο και επίσης είναι φυσιολογικό τα Κιμμέρια να μην πληρώνουν νερό.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ

Αυτό ήθελαν οι Ξανθιώτες οι οποίοι, κινούμενοι εκ του πονηρού, μήπως και αυτοί «γλύψουνε» κανένα κοκαλάκι από την εξουσία, να ψηφίσουν τον δήμαρχο που ψήφισαν – όσοι τέλος πάντων ψήφισαν.

Αυτοί είμαστε, αυτοί μας αξίζουν

Το γλέντι του δημάρχου στο Δροσερό, απλά επιβεβαιώνει αυτό που όλοι μας είμαστε μπροστά και μέσα στην κάλπη.