Ισκάν Σελήμ ο Βασιλιάς της Αυτοάμυνας

ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Για μία ακόμη φορά ο Ξανθιώτης Σελήμ Ισκάν, στην Πολωνία έκανε περήφανη την Ξάνθη αφού συμμετείχε σε τουρνουά πολεμικών τεχνών υπό την εποπτεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Ισκάν Σελήμ, επέστρεψε στην Ξάνθη, έχοντας μέσα στις βαλίτσες του τις διακρίσεις, τα διπλώματα τα οποία απέκτησε με πολύ δουλειά και άριστη εμφάνιση αλλά και έναν τίτλο τιμής που θα πρέπει και να κρατήσει αλλά και να τιμήσει στο μέλλον.

Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε και μας το επιβεβαίωσε και ο ίδιος όταν τον ρωτήσαμε, αν αληθεύει ότι στην Πολωνία του «κόλλησαν» τον τίτλο τιμής  «Βασιλιάς της Αυτοάμυνας».

Αυτό έγινε, όπως αναφέρει ο ίδιος,  όταν ο δήμαρχος Marek Kwiatkowski τον βράβευσε και τον αποκάλεσε KRÓL SAMOBROONY (βασιλιά της αυτοάμυνας)  κάτι που αποδέχτηκε ο Stanisław Majchrzak Διευθυντής Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθώς και ο υπουργός αθλητισμού οι οποίοι επικρότησαν το προσωνύμιο και έτσι πλέον

αυτό το προσωνύμιο, δηλαδή «Ισκάν Σελίμ, ο Βασιλιάς της Αυτοάμυνας», έχει καθιερωθεί στα «σαλόνια» της αυτοάμυνας και των πολεμικών τεχνών σε όλη την Ευρώπη.

Όπως μας εξήγησε ο ίδιος ο Ισκάν Σελήμ ο αγώνας που διεξήχθη ήταν από διάφορες τεχνικές αυτοάμυνας που έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις σχολές παγκοσμίως.

Οι αγώνες αυτή την φορά αφορούσαν μόνο την αυτοάμυνα.

Αφού πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες μετά η κάθε σχολή έκανε επίδειξη των τεχνικών της.

Οι κριτές πλέον αποφάσισαν ποια από τις τεχνικές είναι προσαρμοσμένη στην αυτοάμυνα σε επίθεση που δέχεται ο πολίτης και να αυτοπροστατευθεί.

Άλλωστε αυτό ήταν και το τελικό ζητούμενο. Ποια από τις Σχολές και τεχνικές είναι συμβατή και εύχρηστη για την αυτοπροστασία του πολίτη.  “Μετά την επίδειξη, οι κριτές αποφάσισαν ότι η δική μας  τεχνική δηλαδή η  Krav Maga viper είναι μία πολεμική τέχνη που στο κομμάτι της αυτοάμυνας, είναι χρήσιμο και εύχρηστο για τον απλό πολίτη και μπορεί στο δρόμο να αυτό προστατευτεί και όπως είναι φυσικό η δική μας τεχνική βραβεύτηκε ως η καλλίτερη. Πλέον, όπως αντιλαμβάνεσθε, η Κρακοβία – εκεί όπου έγινε η βράβευση μας- δίνει νέα διάσταση στην τεχνική μας και αυτό παγκόσμια μας θέτει προ των ευθυνών μας. Εγώ να ευχαριστήσω την επιτροπή βραβεύσεων και απλά υπόσχομαι στους μαθητές μου και στους εκπαιδευτές των συνεργαζόμενων σχολών παγκοσμίως με την δική μας, ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Τέλος, να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τον υπουργό της Πολωνίας οι οποίοι επιβράβευσαν όχι μόνο την τεχνική μας σχετικά με την αυτοάμυνα του δρόμου, αλλά τους αγώνες και τις θυσίες μας».