Ποντιακή λύρα και εκατοντάδες Ξανθιώτες είπαν το στερνό «αντίο» στον Δημήτρη Ελευθεριάδη, το απόγευμα της Παρασκευής

 

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στον Πετεινό της Ξάνθης, αφού εκατοντάδες Ξανθιώτες συμπολίτες μας, συγγενής και φίλοι του  Δημήτρη Ελευθεριάδη, συνόδευσαν την εξόδιο ακολουθία που εψάλλη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδης, ο δήμαρχος Αβδήρων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων Αθανάσιος Κριτσίνης και φυσικά πλήθος κόσμου.

Η ένδειξη αγάπης από τους παρόντες συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος ήταν απερίγραπτος.

Εκεί δε που πραγματικά φάνηκε η πολύ έντονη παρουσία του κόσμου που συνόδεψε τον Δημήτρη στην τελευταία του κατοικία του ήταν τα κοιμητήρια Πετεινού, όπου ειπώθηκε και το στερνό αντίο συνοδεία ποντιακής λύρας.

Μετά το τελετουργικό και το στερνό αντίο, ακολούθησε η προβλεπόμενη δεξίωση στην προβλεπόμενη αίθουσα του Ιερού Ναού.

Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης ήταν ένας άνθρωπος λεβέντης, πράος, υποστηριχτής της κοινωνίας, αγαπητός σε όλον τον κόσμο. Δουλευτάρης, άοκνος και πάντα είχε έναν καλό λόγο να πει για τον καθέναν.

«Έφυγε» στα 62 του.

Ο γράφων είχε την τύχη να απολαύσει την καλή παρέα μαζί του, πίνοντας ένα τσιπουράκι  στο στέκι τους  στο παρά 5΄, όπου μετά την κηδεία, η γνωστή παρέα του παρά 5΄, ήπιε ένα τσίπουρο στο «πόδι», κατευόδιο για τον Παράδεισο.

Φίλε Δημήτρη, καλό Παράδεισο

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.