Δασικό χωριό να το δώσουν τζάμπα σε κάτοικο της περιοχής με την υποχρέωση να το συντηρεί. Οι υποδομές του δήμου δεν είναι όλες για να τα «φέρνουν»

 

Συζητήθηκε για πολύ ώρα στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα με το Δασικό Χωριό που ο δήμος το έχει πάρει για 49 χρόνια από το δασαρχείο αλλά λόγω ανικανότητας του πολιτικού κόσμου, αυτό δεν τα … «φέρνει» στα δημοτικά ταμεία και άρα είναι ζημιογόνο.

Όλες οι παρατάξεις κινήθηκαν στην στραβή λογική που λέει ότι οι υποδομές που διαχειρίζεται ο δήμος θα πρέπει κοινώς να τα «φέρνουν» στα δημοτικά ταμεία όχι για να τα ανταποδώσουν στους Ξανθιώτες αλλά να κάνουν την προσωπική τους πολιτική με σκοπό την επανεκλογή τους. Όμως κατά την διάρκεια της συνεδρίασης δεν ακούσαμε από κανέναν πόσα «φέρνει»  το acrobat, περιουσία και αυτό τον δημοτών, απλά παραμένει   ανεκμετάλλευτο παρόλο και βρσκετε «καρσί» στο δημαρχείο, πόσο μάλλον θα μπορούσε να τους ενδοιαφέρει το Δασικό Χωριό που είναι στο τέρμα Θεού χωρίς δρόμους καθαρούς το χειμώνα, χωρίς συντήρηση χωρίς επισκέψεις μαθητών της Ξάνθης, χωρίς την ανάδειξη του φυσικού κάλους, χωρίς την ανάδειξη του καφενέ του Λειβαδίτη των γερόντων. Θα μπορούσαν – αν ήθελαν οι δημοτικοί άρχοντες να κάνουν το καφενεδάκι ατραξιόν – αν ήθελαν. Απλά και χωρίς κόστος.

Σαφέστατα και οι δημοτικοί άρχοντες δεν ασχολήθηκαν στην ουσία με το δασικό χωριό και δεν θα το χαρακτήριζαν «ασύμφορο» αν ήθελαν να δουλέψουν λίγο παραπάνω και αυτό ξεκινά από την αγάπη τους για τον τόπο.

Λένε ψέματα. Δεν αγαπούν τον τόπο τους.

Άραγε σκέφτηκαν ποτέ πώς αξιοποιώντας το Δασικό Χωριό έστω και με ζημία, θα κέρδιζε η περιοχή, οι ξενοδόχοι, οι ταβέρνες;

Από 5 ευρώ τον μήνα να έπαιρναν ως δημοτικό τέλος από κάθε επιχείρηση που θα δραστηριοποιούνταν κερδοφόρα στην περιοχή τα έξοδα συντήρησης θα έβγαιναν αφού θα ήταν ο «κράχτης» για τους επισκέπτες.

Αυτό όμως για να γίνει, πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να αγαπούν τον τόπο τους και να δουλέψουν.

Κομματάκι δύσκολο τούτα τα «ζαβά» χρόνια,  για το πολιτικό προσωπικό που διαφεντεύει τις ζωές μας.