Πρόταση από Κ. Καφφετζή. Να αλλάξουμε πάροχο στα σχολεία. Είναι πολύ ακριβό το ρεύμα που πληρώνουμε

 

Μία πολύ σοβαρή πρόταση ετοιμάζεται να κάνει το μέλος της δευτεροβάθμιας επιτροπής του δήμου Ξάνθης Κ. Καφφετζής ο οποίος είναι σύμβουλος της αντιπολίτευσης με την παράταξη «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ».

Ο Κ. Καφετζής αντιλήφθηκε ότι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε ρεύμα με αποτέλεσμα αυτό το γεγονός να απορροφά σχεδόν την μισή επιχορήγηση από τον δήμο Ξάνθης.

Αυτό όπως σημειώνει ο ίδιος, δεν είναι συμβατό με το πνεύμα της οικονομίας που πρέπει να διέπει την λειτουργία του Οργανισμού.

Σε αυτή την λογική επεξεργάζεται πρόταση προς το ΔΣ του Οργάνου όπου στην πρόταση θα προβλέπει την αντικατάσταση της ΔΕΗ με πάροχο όπου και θα απέλθει μία εξοικονόμηση της τάξης 40 με 50%.

Μία δεύτερη περίπτωση στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων είναι η ένταξη της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής σε «πράσινο» πρόγραμμα όπου χωρίς κόστος θα τοποθετηθούν ηλιακά πάνελ.

Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Καφφετζή από την  αναμενόμενη επιχορήγηση των 92.000 ευρώ το 50 με 60% θα πάει για να πληρωθεί το ρεύμα.

Γιατί τα σχολεία να μην αξιοποιήσουν τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν και σε άλλες υποχρεώσεις;

Να λοιπόν κύριοι της διοίκησης του δήμου, ακούστε την πρόταση ενός μέλους της αντιπολίτευσης και αξιοποιείστε την.

Σεις φωνάζατε προεκλογικά για συνεργασίες προς όφελος των δημοτών.

Ιδού η Ρόδος, ψάξτε το και αν συμφέρει στους δημότες της Ξάνθης εφαρμόστε το.