Στρατηγική συνεργασία της ISOLINE με την SAINT – GOBAIN

 

Στάθης Παρχαρίδης: Επικεφαλής της isoline: «Εμάς η εταιρεία μας έχει εστιάσει στον τρόπο των κατασκευών ούτος ώστε να μην υπάρχει σπατάλη. Ξοδεύοντας κάποια χρήματα μία φορά, να γίνεται η δουλειά, ούτως ώστε σε βάθος χρόνου και στην τελική ευθεία να επωφελείται ο καταναλωτής συνολικά»

 Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με προπομπό την ISOLINE  της Ξάνθης στο 1ο χιλιόμετρο Ξάνθης Καβάλας,  δίνει άριστα αποτελέσματα στην καταπολέμηση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση εξειδικευμένων μονωτικών υλικών και που «πετάνε» μία και έξω την υγρασία, επιτυγχάνουν την πλήρη μόνωση και στεγάνωση στην οικοδομή.  Όμως με την στρατηγική συνεργασία της ISOLINE  με την SAINT – GOBAIN αλλάζει η ποιότητα κατασκευής και αυτήν την τεχνογνωσία ανέλαβε με την στρατηγική της συνεργασία να την εφαρμόσει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η ISOLINE Ξάνθης.

Για τον σκοπό αυτό, την Τετάρτη στις 11 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα, στις εγκαταστάσεις της ISOLINE σεμινάριο από τους ειδικούς του κολοσσού που ακούει στο όνομα SAINT – GOBANI.

Μετά την ενημέρωση – σεμινάριο στην ποιοτική αναβάθμιση της δόμησης που το παρακολούθησαν πολλοί τεχνίτες από ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ακολούθησε δείπνο σε γνωστό εστιατόριο για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων. Τυχερός της βραδιάς ο Ουσμέν Μεχμέτ τεχνίτης, συνεργάτης της ISOLINE από την Κομοτηνή ο οποίος στην κλήρωση που ακολούθησε, κέρδισε μία παλέτα γυψοσανίδες.

 

Όπως ήταν λογικό το περιοδικό Αγορά … ΖΩ Ξάνθη με τον συνεργάτη της XanthiTimes.gr ήταν παρών και συνομίλησε με την ψυχή, ιδιοκτήτη και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ISOLINE της Ελλάδος, Στάθη Παρχαρίδη.

Τον ρωτήσαμε για την Στρατηγική Συνεργασία με την SAINT – COBAIN.

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ: Μετά από πάρα πολύ μεγάλο βάσανο και πολύ σκέψη, αποφασίσαμε να κάνουμε μία στρατηγική συνεργασία με την SAINT – GOBAINN η οποία είναι ηγέτης του κλάδου κυρίως στην ξηρά δόμηση. Αυτό το σημερινό μίνι σεμινάριο, περιείχε κάποια ψήγματα προηγμένης τεχνολογίας εξειδικευμένων υλικών τα οποία δεν υπάρχουνε στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλο βαθμό και ούτε είναι εξοικειωμένοι οι τεχνίτες με αυτά. Ήρθαν οι ειδικοί οι οποίοι μιλήσανε στην ημερίδα ετούτη και ως ένα βαθμό, μαζί με την πρακτική εξάσκηση, κατορθώσαμε να εξοικειώσουμε τις τεχνολογίες αυτές με τους εφαρμοστές. Θεωρούμε ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια και από την εταιρεία μας και προφανώς από κάποιες άλλες ανταγωνίστριες, έτσι ώστε να μπορέσει να προαχθεί ο κλάδος της δόμησης στην Ελλάδα.

 

Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της συνεργασίας;

Ο κ. Στάθης Παρχαρίδης με στενό συνεργάτη

 

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΧΑΡΙΔΗΣ: Σκοπός είναι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε σε ένα επίπεδο στο οποίο να εφαρμοσθούν οι  ευρωπαϊκές προδιαγραφές στην δόμηση.

Ο τελικός στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση της κατασκευής, η ποιοτική αναβάθμιση όλου του κλάδου, η ενημέρωση των καταναλωτών και το όφελος αυτό, με μία σχέση τιμής προς απόδοση, πολύ ελκυστικό. Φυσικά, σε καμία περίπτωση οικονομικότερα, διότι αναβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της κατασκευής, επωφελείται ο τελικός καταναλωτής σε βάθος χρόνου αλλά όμως, πληρώνοντας κάποια  περισσότερα χρήματα για μία εργασία, εξοικονομεί και έχει όφελος από  άλλες εργασίες οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να γίνουν.

Εμάς, η εταιρεία μας, έχει εστιάσει στον τρόπο των κατασκευών ούτος ώστε να μην υπάρχει σπατάλη. Ξοδεύοντας κάποια χρήματα μια φορά, να γίνεται η δουλειά ούτως ώστε σε βάθος χρόνου και στην τελική ευθεία, να επωφελείται ο καταναλωτής συνολικά.

 

Ο κ. Νάκος Γρηγόρης Τεχνικός Πωλήσεων της SAINT COBAIN

 

Στην συνέχεια στην στρατηγική συνεργασία αναφέρθηκε ο κ. Νάκος Γρηγόρης πολιτικός μηχανικός, τεχνικός πωλήσεων  της SAINT-GOBAIN.

Στο σεμινάριο που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της isoline, παρουσίασε τα νέα υλικά της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Νάκο, σκοπός της πραγματοποίησης αυτού του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία με τους τεχνίτες της περιοχής που χρησιμοποιούν τα υλικά της εταιρείας, να γνωρίσουν τα προϊόντα της και φυσικά τα καινοτόμα συστήματα και τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία SAINT– GOBAIN.

ΝΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ: Βασικός λόγος είναι ότι η εταιρεία μας θέλει να προσφέρει στους συνεργάτες της  όσα αφορούν την καινοτομία και την διαφοροποίηση της. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία διαθέτει πάρα πολλά διαφοροποιημένα προϊόντα τα οποία μπορούνε να δώσουνε υπεραξία όσο στο συνεργείο όσο και στον εμπορικό μας συνεργάτη. Τα δικά μας υλικά θα βάλλουν σε μία τροχιά τους συνεργάτες μας να διαφοροποιηθούν όπου και θα χαράξουν μία δική τους πορεία η οποία θα δώσει μία υπεραξία τόσο στον εαυτό του όσο και στην δουλειά του.

Ο βασικός μας στόχος είναι ο εμπορικός αντιπρόσωπός μας και εν προκειμένω η ISOLINE,να ενημερωθεί και να δώσει όπως προείπαμε μία υπεραξία στην δουλειά. Ουσιαστικά, ο ιδιώτης ή το συνεργείο, θα περάσει από το εμπορικό σημείο που είναι η ISOLINE της Ξάνθης, να μην πάρει απλά ένα υλικό, αλλά να μπορέσει να πάρει μαζί με τα υλικά και την λύση του προβλήματος του.  Δηλαδή, όταν ο πελάτης ή ο ιδιώτης, έρθει στην IZOLINE για να βρει υλικά τα οποία θα του λύσουν το πρόβλημα, να μπορέσει η εταιρεία να του δώσει την λύση στο πρόβλημα. Το βασικό είναι αυτό. Δηλαδή να δοθεί λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Τα υλικά πλέον είναι εύκολη υπόθεση με δεδομένο ότι η εταιρεία μας έχει ευρεία γκάμα ειδικών υλικών για ειδικές χρήσεις και αυτή η λύση του προβλήματος είναι που θα ανεβάσει την δουλειά του.

Ο κ. Βλάσης Παμπορίδης

Στην συνέχεια μιλώντας για την SAINT – GOBAIN ο κ. Νάκος, ανέφερε ότι είναι ένας όμιλος εταιρειών ο οποίος ιδρύθηκε το 1665 στο Παρίσι. Ο σκοπός της ίδρυσης της εταιρείας ήταν να φτιάξει τους καθρέπτες στις Βερσαλλίες. Μονοπώλιο τότε ήταν οι Βενετσιάνοι και όταν οι άνθρωποι του Λουδοβίκου ήρθαν σε επαφή με τους Βενετσιάνους, το κόστος ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα, ο Λουδοβίκος να φτιάξει μία εταιρεία δική του. Άρα τα πρώτα υλικά που έφτιαξε η εταιρεία ήταν καθρέπτες, μετά εξειδικεύτηκε κυρίως σε τζάμια και τα τελευταία χρόνια μπήκε και στα δομικά υλικά. Εξαγόρασε εταιρείες κολοσσούς όπως είναι η rigips, weber, isover και που έγιναν μέλος του ομίλου με την ονομασία SAINT GOBAIN με τζίρους γύρω στα 6 δις, με 160.000 εργαζομένους ανά τον κόσμο.

Τεχνίτες και Εφαρμοστές από την ΑΜΘ παρακολούθησαν το σεμινάριο

Η εταιρεία σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Νάκο, διαθέτει ανά τον κόσμο πάνω από 40 επιστημονικά κέντρα όπου όλα τα προϊόντα της είναι αποτέλεσμα έρευνας και καινοτομίας.

Τυχερός της βραδιάς ο Ουσμέν Μεχμέτ τεχνίτης, συνεργάτης της ISOLINE από την Κομοτηνή ο οποίος στην κλήρωση που ακολούθησε, κέρδισε μία παλέτα γυψοσανίδες.