Μ. Τσέπελης. Πανικός και αναμονή αποδοχής του από τους δημότες.

 

Αβέβαιο το αύριο για τον Μ. Τσέπελη

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή την συμπεριφορά του νέου δημάρχου Μ. Τσέπελη έτσι όπως ξεδιπλώνεται το τελευταίο τρίμηνο που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου,  μέσα από τις συμπεριφορές και δράσεις των στενών συνεργατών του αλλά και του ίδιου όπως  στην περίπτωση της προσκόλλησης στην παράταξη του δύο μελλών που ανήκουν σε άλλη παράταξη. Νόμιμο είναι. Ηθικό;

Αυτό που καταγράφεται είναι άγχος, αβεβαιότητα και προσπάθεια αποδοχής των προσώπων που απαρτίζουν την παράταξη του Μ. Τσέπελη και που ασκούν εξουσία σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να γίνουν αποδεκτοί από το σύνολο των πολιτών της Ξάνθης.

Στο κάδρο αυτή την περίοδο είναι δύο από τα βασικά του στελέχη. Ο Μ. Φανουράκης και ο Η. Ασκαρίδης.

Τον τελευταίο καιρό οι βεβιασμένες κινήσεις τους, πρωτίστως στο θέμα των απευθείας αναθέσεων, εκτιμούμε ότι δεν έχει σαν στόχο την «αρπαχτή». Άλλωστε αν επρόκειτο για κάτι τέτοιο, έχουν μπροστά τους, ακόμη σχεδόν 4 χρόνια, εκτός αν πιστεύουν ότι δεν θα αντέξουν και απρόβλεπτες καταστάσεις τους στείλουν έξω από την διοίκηση του δήμου.

Παρακολουθώντας πολύ στενά τις συμπεριφορές του Μ. Φανουράκη και του Η. Ασκαρίδη με βάση πάντοτε τις απευθείας αναθέσεις και αφού σε ένα μεγάλο μέρος έχει αποκλειστεί το «ίδιον όφελος», άλλωστε δεν μπορεί να αποδειχθεί, από τις ενέργειες τους βλέπουμε την αγωνία που απλώνεται διάχυτα στην ατμόσφαιρα.

Οι στενοί συνεργάτες του δημάρχου Μ. Τσέπελη, κατόπιν εντολών του,  λειτουργούν σπασμωδικά, αγωνιώδη και με βήματα μεθυσμένου,  σε μία προσπάθεια να πείσουν τους Ξανθιώτες ότι αξίζουν της εμπιστοσύνης τους.

Τους Ξανθιώτες, αυτούς δηλαδή που δεν τους ψήφησαν, αλλά ακόμη και αυτούς που τους ψήφισαν όπως  δηλαδή οι γνωστοί άγνωστοι της κάλπης,  Δροσερό, Κιμέρια, Πουρναλικ και κάθε μετακινούμενος ψηφοφόρος, ότι αξίζουν και  ότι όλα  αυτά που δεν έκαναν οι προηγούμενοι σε 5 χρόνια, αυτοί θα τα κάνουν σε πέντε μήνες και εκεί, εκτιμούμε ότι είναι το λάθος του δημάρχου.

Προσπαθεί να πείσει τους δημότες του ότι καλώς τον εμπιστεύθηκαν και τον έχρισαν μετά από 30 χρόνια «πολιτικής προϋπηρεσίας» από δεύτερο «βιολί», σε πρώτο.

Το ερώτημα είναι αν ο Μ. Τσέπελης γίνει αποδεκτός από την κοινωνία σαν υπεύθυνος για το μέλλον της και αυτό το κρίνουμε από τις βεβιασμένες κινήσεις του ιδίου και των στενών συνεργατών του που υποδηλώνουν φόβο και αβεβαιότητα για το αύριο.

Μέχρι στιγμής καταγράφουμε αντιδράσεις από τους Ξανθιώτες που ακούνε και παρακολουθούνε με σκεπτικισμό την όλη συμπεριφορά του ιδίου και των στενών συνεργατών του.

Με δεδομένο ότι ο Μ. Τσέπελης έχει τα δικά του μέσα ενημέρωσης που βομβαρδίζουν καθημερινά την κοινωνία και προσπαθούν να αποδώσουν στο πρόσωπο του  έναν πετυχημένο δήμαρχο, αποδεικνύουν με τον χειρότερο τρόπο ότι ο δήμαρχος τελεί υπό φόβο, αβεβαιότητα και αγωνία για το αύριο.