Π. Λύρατζης: «Θέλω να είμαι μπροστά στην παραλαβή των υλικών του στολισμού της πόλης». Γυρνάει την πλάτη στους επαγγελματίες ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης

Μαθαίνουμε ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού, όπου με απόφαση του προέδρου Ηλία Ασκαρίδη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που συμπαρατάσσονται με την διοίκηση του δήμου Ξάνθης, αποφάσισαν την απευθείας ανάθεση ύψους 24.000 ευρώ σε συγκεκριμένο επαγγελματία υποστηριχτή της πολιτικής Τσέπελη στον δήμο Ξάνθης, για τον διάκοσμο της πόλης,  αποκλείοντας έτσι και άλλους επαγγελματίες οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν χαμηλότερη προσφορά.

Αυτή η απευθείας ανάθεση για τον διάκοσμο της πόλης έχει πολλές αναγνώσεις. Η μία εξ αυτών είναι να προκαλέσει την αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη, ο οποίος φέρετε να ζήτησε από τον πρόεδρο Ηλία Ασκαρίδη να είναι παρόντας κατά την παραλαβή των υλικών του στολισμού της πόλης ύψους 24.000 ευρώ.

Στην προσπάθεια να αναγνώσουμε την εικόνα έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται αυτήν την στιγμή στην διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού, υπάρχουν τρία σημεία που θα μπορούσε να σταθεί κάποιος παρατηρητής – ο δημότης – και που φυσικά, είναι αυτός που πληρώνει για να μπορούν οι άνθρωποι του Μ. Τσέπελη να διαχειρίζονται τα χρήματά.

Θέμα πρώτον. Αποκλείονται οι επαγγελματίες της Ξάνθης που σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία ζητούν την στήριξη της πόλης.

Η Ξάνθη του Μ. Τσέπελη γυρνά την πλάτη στους επαγγελματίες που κρατιούνται δύσκολα στηρίζοντας μόνον αυτούς – σύμφωνα με πληροφορίες – που τον στήριξαν στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Θέμα Δεύτερον. Δεν γνωρίζουμε αν παλαιότερα το Κέντρο Πολιτισμού αναλάμβανε τον στολισμό της πόλης και αν είναι μέσα στα καθήκοντά του. Δηλαδή αν ένας διάκοσμος της πόλης αξίας 24.000 ευρώ είναι μέσα στην παραγωγή πολιτισμού που είναι επιφορτισμένο το Κέντρο Πολιτισμού.

Δεν το γνωρίζουμε και ρωτούμε ευθέως τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού αν ο στολισμός της πόλης πληρωμένος με απευθείας ανάθεση παράγει πολιτισμό. Αν ναι τότε οκ καλώς και ανέλαβε τον στολισμό της πόλης.

Θέμα τρίτο και σημαντικότερο όλων.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι  η εξουσία,  για το «καλό» της πόλης μπορεί να διαθέτει  με απευθείας αναθέσεις τα χρήματα των πολιτών για να στολίσει την πόλη – θα μπορούσε να κάνει διαγωνισμό ο οποίος ακόμη  «τρέχει» για τα επιπλέον έξοδα και ίσως απρόβλεπτα σε ότι αφορά τον στολισμό. Δηλαδή θα μπορούσε μέσα στον διαγωνισμό που «τρέχει» να βάλλει και αυτά τα έξοδα, όμως αν έτσι γινόταν, ας γίνει μια ακόμη εφ όσον πρόκειται για το καλό της πόλης.

Θα μπορούσε κάλλιστα να πει κάποιος ότι το κέντρο πολιτισμού μπορεί να στολίσει την πόλη και φυσικά αν είναι όμορφος ο στολισμός, θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτιρίσει ότι είναι πολιτισμός.

Εκείνο όμως που ανησυχεί τους σκεπτόμενους Ξανθιώτες,  είναι η φράση του Πασχάλη Λύρατζη,  ο οποίος φέρετε να είπε ότι θα είναι παρόντας στην παραλαβή των υλικών του στολισμού της πόλης και από την στιγμή που ειπώθηκε, θα έπρεπε σε μία ευνομούμενη πολιτεία, να ανάψει το κόκκινο λαμπάκι των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης, της εισαγγελίας, του δημάρχου ενδεχομένως και θα απαιτούσαν εξηγήσεις από τον Πασχάλη Λύρατζη.

Δηλαδή τι ακριβώς θέλει να πει ο Πασχάλης Λύρατζης που οι άνθρωποι του δημάρχου το περνάν στο «ντούκου»;

Μήπως ο Π. Λύρατζης θέλει να πει ότι διαχειρίζονται τα χρήματα των δημοτών και υπάρχει η σχετική έλλειψη εμπιστοσύνης;

Διαφορετικά πώς μεταφράζεται η φράση του προέδρου της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ «Θέλω να είμαι παρών στην παραλαβή των υλικών»;