ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, έκτακτη σύσκεψη με θέμα την άμεση έναρξη λειτουργίας, του παραρτήματος Διδυμοτείχου της νοσηλευτικής σχολής του ΔΙ.ΠΑ.Ε..

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι βουλευτές Έβρου κ.κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος και Δερμετζόπουλος Χρήστος, ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. της Α.ΜΑ.Θ. κ. Μαυρίδης Βασίλειος, ο Αντιπεριφεριάρχης  τομέα υγείας της Α.ΜΑ.Θ κ. Βενετίδης Κωνσταντίνος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Τοκαμάνης Χρήστος, Πατσουρίδης Παρασκευάς, Δημητρίου Κων/νος, Σκίνδρης Θεόδωρος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διδ/χου Ορεστιάδος & Σουφλίου, Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και καθηγητής της Νοσηλευτικής Δρ. Ανδρέας Παπανδρούδης και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδ/χου και καθηγητής της Νοσηλευτικής Δρ. Κων/νος Βαφειάδης. Απουσίαζε λόγω ασθενείας ο Βουλευτής Έβρου κ. Κελέτσης Σταύρος.

Στη σύσκεψη, αφού συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της Νοσηλευτικής Σχολής, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μη-λειτουργία της μέχρι σήμερα, προτάθηκαν ενέργειες για την επίλυσή τους και αποφασίστηκαν τα παρακάτω :

1. Να ζητηθεί από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. και το Υπουργείο Παιδείας:
α. η άμεση λειτουργία του παραρτήματος Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου με το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό.
β. η επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων εκπαιδευτικού           προσωπικού.

2. Να δρομολογηθεί επείγουσα  συνάντηση με την Υπουργό  Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλειο Διγαλάκη  όπου θα αποφασιστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία και το μέλλον της Σχολής στο Διδυμότειχο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΡΩΜΥΛΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ