Σύμφωνα με την XANTHINEA, μικρά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Πέμπτη την Ξάνθη, με τους ουρανούς να ανοίγουν και το σκηνικό του καιρού να αλλάζει επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των ειδικών.

Στην παραλιακή ζώνη και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι των Αβδήρων βούλιαξαν βάρκες που πήραν νερά από την βροχόπτωση ενώ η στάθμη του Κόσυνθου, που διασχίζει την Ξάνθη, άρχισε να ανεβαίνει αισθητά. Τα φαινόμενα αν και έντονα ανά διαστήματα δεν προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Θράκης και κυρίως τη Ροδόπη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Παρασκευή στην Ξάνθη χωρίς ωστόσο να εκφράζεται έντονη ανησυχία για πλημμυρικά φαινόμενα.

 

 

Προβλήματα στη Ροδόπη

Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Ροδόπη προκάλεσε αρκετά προβλήματα, ενώ ένα μαθητικό λεωφορείο κόλλησε στον δρόμο λόγω των συγκεντρωμένων νερών. Οι ιρλανδικές διαβάσεις φούσκωσαν με την κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείτε με δυσκολία είτε να διακόπτεται. Μεγάλα προβλήματα και καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία και στη Θάσο, όπου μάλιστα λήφθηκε απόφαση για κλειστά σχολεία την Παρασκευή.