Όταν στον βάλτο χορεύουν τα βουβάλια, την «πατάνε» τα βατράχια

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Έπλευσε λένε τα δημοσιεύματα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το Αμερικανικό πολεμικό πλοίο σε μία ένδειξη ισχύος και «καλής» διπλωματικής συνεργασίας της χώρας μας με αυτήν της Αμερικής και το μυαλό του μέσου πολίτη λογικά θα πρέπει να πάει σε αυτό που όλοι λένε, δηλαδή όταν μαλώνουν τα βουβάλια στον βάλτο, αλίμονο στα βατράχια.

Εξηγούμαστε. Η άφρονα πολιτική όλες αυτές τις δεκαετίες είχε σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν την χώρα σε βάλτο μεταφορικά και κυριολεκτικά όπου εκεί μέσα κάθε λογής ζωντανά, όπως καλή ώρα οι Έλληνες, κάτω από τις πιέσεις των Αμερικάνων, των Ρώσων, των Γερμανών και των Τούρκων προσπαθούν να επιβιώσουν.

Και έπρεπε φυσιολογικά ως χώρα να διαλέξουμε να «κολλήσουμε» σε κάποιον δυνατό για να μην μας κυνηγάνε οι άλλοι. Λογικό ακούγεται. «Κολλήσαμε» λοιπόν κοντά στους Αμερικάνους με συμφωνίες, κύριος είδε ποιες, όχι ως χώρα, αλλά ως υποτακτικοί, αφήνοντας παράλληλα τους Ρώσους, Γερμανούς και Τούρκους να συνεχίζουν να πιέζουν.

Το πράγμα χειροτέρεψε όταν στην Μεσόγειο άνοιξε ένα διεθνές οικονομικό παιγνίδι με βάση τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, που άνοιξε την όρεξη όλων των μεγάλων.

Οι «μεγάλοι» παίχτες απλά,  θέλουν να πάρουν τον θησαυρό της Κύπρου αδιαφορώντας όμως αν αυτή θα είναι ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα.

Οι μεγάλοι παίχτες δεν ενδιαφέρονται αν θα πάρουν τα πετρέλαια από τους Κύπριους ή τους Τούρκους και ο νοών νοείτω. Άρα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αιματοκυλίσουν την Μεσόγειο για να το πετύχουν. Το έχουν κάνει στην Μέση Ανατολή, στην Κεντρική Αφρική και στην Κεντρική Νότιο Αμερική.

Στην ουσία η Μεσόγειος συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο βάλτο όπου εκεί σαν τα βουβάλια παλεύουν οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι, οι Γερμανία και το χανουμάκι τους οι Τούρκοι.

Ξεκινήσαμε το άρθρο μας με την παρουσία του Αμερικανικού Πολεμικού Πλοίου, απόρροια «Αμυντικής» συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος (τρομάρα μας) και της Αμερικής, η οποία όμως δεν εμφανίζεται στην Αλεξανδρούπολη ως σύμμαχος που θα προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας μας ως υπερδύναμης, απεναντίας μάλιστα, εκτιμούμε ότι η παρουσία τους στοχοποιεί περισσότερο την ήδη στοχοποιημένη περιοχή της Θράκης και δυστυχώς με την έντονη παρουσία των Αμερικάνων στην περιοχή θα συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρων των Ρώσων και όταν η Μεσόγειος μετατραπεί σε πεδίο μάχης, τίνος λέτε η «καμπούρα» θα πάρει φωτιά ή ακόμη πιο κατανοητά ποιούς θα πατήσουν τα βουβάλια (υπερδυνάμεις) όταν και αν η Θράκη μετατραπεί σε πεδίο βολής; Φυσικά τα βατράχια, δηλαδή τους Έλληνες.

Εν κατακλείδι για μία ακόμη φορά η Ελλάδα έδειξε ότι στην διπλωματία είναι «πάτος» και μαθητής ανεπίδεκτος μαθήσεως.

Δώσαμε τα πάντα στους Αμερικάνους και δεν πήραμε τα ελάχιστα σε ότι αφορά την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Όχι μόνο δεν πήραμε, αλλά αποκτήσαμε μεγαλύτερους εχθρούς δηλαδή τους Ρώσους.

Για φαντασθείτε Αμερικανορώσοι να βάλουν φωτιά στο Αιγαίο όπου θα μπουν στον πόλεμο όλοι οι άλλοι όπως Έλληνες, Τούρκοι, Αιγύπτιοι Ισραηλινοί – οι Αμερικανορώσοι δεν «ματώνουν» τα χέρια τους έχουν πρόθυμους μ@λ@κ@ς όπως τους Έλληνες και τους Τούρκους που θα το κάνουν για χάρη τους,  και όλα αυτά πάνω στην Ελλάδα όπου στην κυριολεξία θα μετατραπεί σε βούρκο αλλά θα πάρει στον σκοτεινό του πάτο όλους μας.

Τελικό συμπέρασμα; Και τα πετρέλαια θα μας πάρουν και αφού τα πάρουν, θα αφήσουν πίσω τους δύο χώρες που αφού θα ξεσκίσουν τις σάρκες τους μεταξύ τους,  θα αγοράζουν τα φάρμακα των Αμερικάνων για να επουλώσουν τις πληγές τους.

Αν μπορεί να γίνει κάτι;

Δεν το γνωρίζουμε.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν αφήνει περιθώρια να γίνει κάτι. Εκτίμηση μας είναι ότι πρέπει να εξοπλισθούμε και να περιμένουμε όσο καλλίτερα γίνεται προετοιμασμένοι την επίθεση της Τουρκίας.

Για να μην φτάναμε σε αυτήν την βαλτώδη και επικίνδυνη κατάσταση, έπρεπε να είχαν προβλεφτεί από την Ελληνική Διπλωματία, δεκαετίες πριν όπως π.χ.  όταν ο Παπανδρέου έκανε «δωράκια» στους υπουργούς του μόνο μισό δις, όταν ο Μητσοτάκης πατήρ έλεγε ότι σε δέκα χρόνια κανένας δεν θα θυμάται το όνομα Μακεδονία, ο Σημίτης όταν ξεπουλούσε τα πάντα για την οικονομική ένωση με την Ευρώπη, Ο Καραμνλής που πήγε άγαρμπα και χωρίς κανένα σοβαρό προγραμματισμό να γίνει «φίλος» με τους Ρώσους, ο Γιώργος Παναδρέου που λόγω της Ζειμπεκιάς με τους Τούρκους άνοιξε διόδους σχεδιασμού της Τουρκίας κατά της Θράκης και οσονούπω θα τα μάθουμε τα κακά μαντάτα αν η Αθήνα σήμερα δεν ξυπνήσει, μετά είχαμε την ατυχία να κυβερνήσει τον τόπο ο Τσίπρας έκανε αυτό που δεν πρόλαβε ο πατέρας Μητσοτάκης ξεπούλησε την Μακεδονία και συνέχισε το καταστροφικό του έργο κατά της Ελλάδος όπου είπε στους λαθρομετανάστες να έρθουν στην χώρα μετατρέποντας την σήμερα σε αποθήκη ψυχών όχι των παράνομων μεταναστών, αλλά των Ελλήνων πολιτών και βέβαια ο σημερινός Πρωθυπουργός συνεχίζει την πολιτική του άφρονα Τσίπρα σε ότι αφορά τα Εθνικά μας θέματα.

Όχι βάλτος η Ελλάδα αν δεν ξυπνήσουν οι Έλληνες, θα γίνει μαύρη κόλαση.

Ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν Πρωθυπουργό.

Είναι τόσο μαζεμένο το κακό που έκαναν όλοι αυτοί με την συνενοχή των Ελλήνων πολιτών που δεν μπορείς να τους θυμάσαι όλους.