Άντρο  ναρκωτικών τα ερημωμένα χωριά της Θράκης;

 

 Συνελήφθη 42χρονο «βαποράκι» στην Καβάλα. – Ορμητήρια ναρκωτικών τα ερημωμένα χωριά

 Κατασχέθηκαν πάνω από 3,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 Παρακολουθώντας κανείς τα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας, βλέπει ότι από τις 10 περιπτώσεις συλλήψεων για υποθέσεις ναρκωτικών οι 8 είναι στα εγκαταλελειμμένα χωριά της ΑΜΘ.

Αυτό είναι απόρροια της εγκατάλειψης των χωριών λόγω της ανεργίας.

Δυστυχώς, πλέον,  στα χωριά της Θράκης μένουν κάποιοι υπερήλικες που δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν να δώσουν ζωή και κίνηση.

Οι υπερήλικοι ζώντας με τον φόβο ότι θα είναι τα επόμενα θύματα ληστείας κακοποιών στοιχείων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή τους κλειδαμπαρώνονται από νωρίς μέσα στο σπίτι ελπίζοντας απλά να ξημερώσουν ζωντανοί και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή .

Αυτή ακριβώς την ερημιά εκμεταλλεύονται   οι «παραγωγοί», χασισέμποροι και οι διακινητές.

 «Στήνουν» τα στέκια τους και τις «επιχειρήσεις» τους στα ερημωμένα χωριά από νέους ανθρώπους της Θράκης,  όντας σίγουροι λόγω της ερημιάς που επικρατεί, δεν θα δει τις παρανομίες τους κανένα μάτι. Ευτυχώς που οι  Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών της ΑΜΘ όπως μαθαίνουμε,  συνεργάζονται άψογα και τα αποτελέσματα στις περισσότερες περιπτώσεις τους δικαιώνουν.

 Συνελήφθη χθες (30-10-2019) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας  Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Καταστολής και Πρόληψης Εγκλήματος Καβάλας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οικία του δράστη και σε αύλειο χώρο αυτής:

  • νάιλον συσκευασίες, γυάλινα και πλαστικά δοχεία, με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 3.907 γραμμαρίων
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και η ζυγαριά ακριβείας.