Τελικά ο Λύρατζης σώζει την παρτίδα; Ασκεί σοβαρή αντιπολίτευση

 

ΨΥΧΡΟΣ “ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ” Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ

 

Καίρια, σοβαρά και ουσιώδη θέματα άνοιξε στο αποψινό Δημοτικό  Συμβούλιο ο επικεφαλής της  ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Πασχάλης Λύρατζης βάζοντας προ των ευθυνών του το Σώμα σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για τον δήμο παρόλη την προσπάθεια φίμωσης του από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπούτο ο οποίος σκέπαζε την φωνή του κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του και του αφαιρούσε τον  λόγου ακόμη και όταν ήταν επί προσωπικού.

Καθήκοντα «παραταξιακού εκτελεστού» ανέλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος, αποδεικνύοντας με την συμπεριφορά του και την παντός τρόπου προσπάθεια φίμωσης του Πασχάλη Λύρατζη ότι λειτουργεί ως παραταξιακός πρόεδρος και όχι ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέματα που άνοιξε και απασχόλησαν το Σώμα ο Πασχάλης Λύρατζης αφορούσαν την εγκατάσταση ή όχι παράνομων μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου και την έκδοση ψηφίσματος, καταδίκης της εισβολής της Τουρκίας και τις εκκαθάρισης αμάχων στην Συρία και τέλος ζήτησε να πληροφορηθεί πότε ο δήμαρχος εφ όσον έχει δεσμευθεί θα φέρει το θέμα της ΔΕΥΑΞ για συζήτηση κάτι βέβαια που ζήτησαν όλες οι παρατάξεις.

Στην προσπάθεια του να καπελώσει την κοινή αποδοχή σύσσωμης της αντιπολίτευσης στις δύο προτάσεις της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ πλην Χατζηθεοδώρου στο θέμα της πιθανής εγκατάστασης των παράνομων μεταναστών,  ο πρόεδρος  αντιμετώπισε τον Π. Λύρατζη με μία ανεξήγητη επιθετική συμπεριφορά αφαιρώντας του συνέχεια τον λόγο, δείχνοντας έναν περίεργο εκνευρισμό σε κάθε τοποθέτηση του.

Προφανώς οι τοποθετήσεις και οι καθαρές θέσεις του  Πασχάλη Λύρατζη δεν αρέσουν στον πρόεδρο που ανέλαβε εργολαβικά να προστατεύσει την διοικούσα παράταξη κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.