Κυριάκος Μητσοτάκης: Οικονομική Ανάπτυξη ή αύξηση των αμυντικών δαπανών της Χώρας;

Η Κύπρος δεν «κείται μακράν».

 

Είναι βέβαιο ότι ο Κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον περίγυρο της Χώρας και ότι κάθε 24ωρο που κυλά, του θυμίζει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος και το δίλλημα που είναι πάνω στο τραπέζι  να οδηγήσει σε υποχρεωτικά σημαντικές αποφάσεις για το μέλλων της Χώρας.

Εκτιμούμε ότι το δίλλημα, οικονομική ανόρθωση της Χώρας ή ανάπτυξη της αμυντικής δαπάνης είναι αυτό που βρίσκεται αυτή την στιγμή πάνω στο τραπέζι.

Στον τομέα της οικονομίας μετά και την θετική αξιολόγηση του  Standard & Poor’s: Αναβάθμιση της Ελλάδας στο ΒΒ- από Β+ είναι θετικό δείγμα της δουλειάς του οικονομικού επιτελείου και του ίδιου του Πρωθυπουργού και προσδίδει μία συγκρατημένη θετική διάθεση στην καθημερινότητα της αγοράς και κυρίως στους μικρομεσαίους.

Πόσο όμως θα επηρεαστεί η οικονομία και τα θετικά της αποτελέσματα αν από αύριο το πρωί ο Κ. Μητσοτάκης μετατρέψει την χώρα σε «αστακό» εξοπλίζοντας  την με πανάκριβο αμυντικό υλικό;

Ο χρόνος μετά και την αναθάρρηση της Τουρκίας κυλάει αντίστροφα για την Εθνική υπόσταση της Χώρας και η Τουρκία προτείνει την πολεμική ισχύ της για να σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ελλάδα και Κύπρο.

Τα συμφέροντα της Τουρκίας πολλά. Οι «διεθνής» πλάτες λένε στον Ερντογάν «κάνε ότι θέλεις εμείς δεν θα αντιδράσουμε».

Άλλωστε είναι νωπή η συμπεριφορά των μεγάλων δυνάμεων στην Συρία και είναι βέβαιο 100% ότι θα πράξουν το ίδιο και για την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής οι συμμαχίες με την Αίγυπτο και Ισραήλ δεν έχουν πάρει μορφή άρα αν τώρα η Τουρκία ξεκινήσει επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο είμαστε μόνοι.

Η Γαλλία για να συμμετάσχει πολεμικά με το πλευρό της Ελλάδας θέλει ακριβά συμβόλαια διάθεσης πολεμικού υλικού.

Τι Ισραήλ που ίσως ήταν σε θέση με την στήριξη της Αμερικής να είναι το αντίπαλο δέος της Τουρκίας και της Ρωσίας, δεν κινείτε, μπερδεμένο προφανώς από τις συμπεριφορές του προέδρου Τράμπ.

Άρα είμαστε μόνοι.

Μπορούμε να αντέξουμε σε βάθος χρόνου μία σύρραξη χωρίς να ενισχύσουμε περαιτέρω την άμυνα μας;

Θα εξοκείλει η οικονομία;

Άσχετα με την δέσμευση απέναντι στην Ε.Ε. ότι εμείς ως χώρα, στα πλαίσια των μνημονίων, δεσμευθήκαμε να μην … εξοπλιστούμε γνωρίζοντας ότι από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, ο εχθρός υπάρχει και ζητάει αίμα «Γκιαούριδων», σε συνδυασμό πάντοτε με τα οικονομικά οφέλη της Μεσογείου που επιθυμεί να είναι μέτοχος.

Και εδώ σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να θυμηθούμε πόσο εγκληματικά φέρθηκαν στην Χώρα οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Ξεγύμνωσαν την χώρα από εργοστάσια πολεμικού υλικού στα πλαίσια πολιτικών που ήταν ενάντια στα Εθνικά συμφέροντα της Χώρας.

Το δίλλημα υποθέτουμε πώς μένει στο τραπέζι. Οικονομική Ανάπτυξη ή εξοπλιστικά προγράμματα που μπορεί  να αναταράξουν τον οικονομικό προγραμματισμό και την ανάπτυξη της Χώρας.

Τα μετέωρα βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την άμυνα, το μεταναστευτικό που είναι μέρος της παράπλευρης επίθεσης, το Σκοπιανό και το Αλβανικό έχουν κοινό παρανομαστή την Τουρκία και το εξαπτέρυγό της την Γερμανία.

Η Ρωσία και η Αμερική ο καθένας για τους δικούς τους λόγους δεν θα ανακατευτούν αυτό είναι βέβαιο.

Όπως επίσης είναι βέβαιο ότι Αμερική και Ρωσία θα αφήσουν την Τουρκία να κάνει την «βρώμικη» δουλειά στην Ανατολική Μεσόγειο για να καρπωθούν τον θησαυρό που κρύβει η Κύπρος στα σπλάχνα της.

Και για να πάμε λίγο παραπέρα. Αυτή την φορά, η Κύπρος δεν «κείται μακράν».