ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Κανένα έλεος για τους αδύναμους συμπολίτες μας

 

Χρειάστηκαν 5 υπάλληλοι του τελωνείου Ξάνθης για να βάλλουν πρόστιμο 500 ευρώ σε αγρότη.

 

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ «ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ» ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Την ώρα που το λαθρεμπόριο τσιγάρων, ποτών, ναρκωτικών ελληνοποιημένου γάλακτος, κρέατος και ότι βάνει ο ταλαιπωρημένος νους του φορολογούμενου πολίτη, καθώς και σωρεία επικίνδυνων παραβάσεων περνούν κάτω από την «μύτη» των υπαλλήλων του τελωνείου Ξάνθης, αυτοί είναι απόντες από την προστασία του κοινού καλού.

Όταν τέτοιου είδους παραβάσεις δημοσιοποιούνται, συνήθως οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν άκουσαν τίποτε, δεν είδαν τίποτε  και την ώρα που είναι απόντες από το οργανωμένο έγκλημα, την ίδια στιγμή βρέθηκαν  πέντε ολόκληροι υπάλληλοι για να αφαιρέσουν το ψωμί από την οικογένεια του αγρότη, βάζοντας του πρόστιμο 500 ευρώ για αστεία πρόβλεψη του νόμου που την εφάρμοσαν οι τελωνειακοί μέχρι κεραίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η «καρφωτή» για το μεγάλο έγκλημα του πολίτη που αντί για τέντα στην καρότσα του μικρού αγροτικού είχε σκέπαστρο από πλέξυ γκλάς.

οι τελωνειακοί της Ξάνθης του έκαναν μπλόκο.

Αποτέλεσμα  να συλλάβουν τον «εγκληματία» αγρότη γιατί λέει είχε σκεπασμένη την καρότσα του αγροτικού του με σκέπαστρο φτιαγμένο από πολυεστέρα για να μην χαλάνε οι πατάτες που πουλούσε.

Σύμφωνα με τους 5 «τιμωρούς» του τελωνείου Ξάνθης, αντί η καρότσα του μικρού αγροτικού του αγρότη να είναι σκεπασμένη με πολυεστέρα έπρεπε να είχε ένα σκέπαστρο με αδιάβροχο πανί κάτι που προφανώς ο αγρότης αγνοούσε ότι επέσυρε τόσο μεγάλο πρόστιμο.

Οι πέντε υπάλληλοι του συνεργείου του τελωνείου Ξάνθης που «έπιασαν» τον κακοποιό αγρότη, του έβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ, χωρίς να δείξουν το παραμικρό έλεος και να του δώσουν την ευκαιρία να πετάξει τον πολυεστέρα από την καρότσα, να βάλλει το πλαστικό σκέπαστρο και να παρουσιαστεί στο τελωνείο συμμορφούμενος με τις υποδείξεις τους.

Μάλιστα ο εν λόγο Ξανθιώτης αγρότης, δεσμεύθηκε να παραδώσει το σκέπαστρο προς φύλαξη στο τελωνείο και όταν θα είχε την οικονομική άνεση θα έβγαζε άδεια και θα το τοποθετούσε εκ νέου για να προστατεύσει την παραγωγή του και που  όπως του είπαν οι τελωνειακοί κοστίζει – άκουσον, άκουσον, 2500 ευρώ. Σημειωτέον ότι το αγροτικό κοστίζει δεν κοστίζει τα μισά χρήματα από την άδεια του τελωνείου για το πολυεστερικό σκέπαστρο. Όμως, ούτε αυτό πτόησε τους «τιμωρούς» τελωνειακούς.

Δυστυχώς για τον αγρότη οι «εκτελεστές» του τελωνείου που όπου τους «παίρνει» εξαντλούν την δικαιοδοσία τους πάνω στους αδυνάτους, του έβαλαν 500 ευρώ πρόστιμο για αυτήν την τρομερή παράβαση χωρίς να του δώσουν καν την ευκαιρία να αφαιρέσει το κάλυμμα από την καρότσα του αγροτικού του και να το σπάσει ή να το πετάξει.

Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι 5 «ατρόμητοι» υπάλληλοι του τελωνείου  που στα μεγάλα εγκλήματα που περνούν στην χώρα μας δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε,  εξαντλούν όλη την δικαιοδοσία τους  σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους και στην προκειμένη περίπτωση στον αγρότη που του επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ. Δηλαδή το κέρδος όλης της χρονιάς από την πώληση της πατάτας θα πάει στα κρατικά ταμεία, στερώντας ακόμη και το φαγητό της οικογένειας, την ώρα που το λαθρεμπόριο οργιάζει μπροστά στα μάτια τους.

Αυτή είναι η Ελλάδα και αυτοί είναι η δημόσιοι υπάλληλοι της.

«Εκτελεστές»  για τους αδύνατους πολίτες,  «γατάκια» στους δυνατούς και πολλές φορές «τυφλά» …  γατάκια και ο νοών νοείτω.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ