Με την Τουρκία πότε θα ασχοληθούμε;

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Βλέπουμε με λύπη τον τελευταίο καιρό,  πρώτο θέμα στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια το θέμα την Novartis.

Πρωταγωνιστεί όχι στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, αλλά σε στιλ «Κατίνας», οι ιδιοκτήτες των καναλιών με εντολή (;) και δέλεαρ την κρατική διαφήμιση, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες Πολίτες, κάτι που είναι εμφανές «δια γυμνού οφθαλμού».

«Κατιναριό» του στιλ τι και πώς τα είπε ο βουλευτής της συμπολίτευσης στον πρώην υπουργό Πολάκη και πάει λέγοντας, μετατρέπουν το πεδίο της ενημέρωσης σε μία αρένα του τύπου «δώστε θέαμα, τον άρτο αργότερα».

Επίσης βλέπουμε με ικανοποίηση την κυβέρνηση να φέρνει αποτελέσματα στο οικονομικό πεδίο και να ελαφρύνει με διάφορα μέτρα μείωσης της φορολογίας τους πολίτες και γενικότερα πνέει ένας αέρας συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Στον αντίποδα όμως, δεν βλέπουμε την κυβέρνηση να κάνει κάτι στον τομέα της άμυνας.

Τα δεδομένα μετά την αιματοβαμμένη εκεχειρία στην Συρία άλλαξαν και είναι θέμα χρόνου η Τουρκία να επιχειρήσει «πρώτο κτύπημα» στην Χώρα μας και μακάρι να βγούμε ψεύτες. «Πρώτο χτύπημα» λοιπόν από την Τουρκία και δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Τα δείγματα είναι ολοφάνερα. Οι Αμερικανορωσική συμμαχία ευνοεί στο έπακρο  την Τουρκία και ο θησαυρός  που είναι εκεί στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου, τον περιμένει.

Τις διεθνείς συνθήκες ο Ερντογάν τις έχει γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων του;

Γιατί να περιμένει;

Ποια είναι τα σημάδια που δεν βλέπει η Αθήνα;

Να ξεκινήσουμε από τα νησιά του Αιγαίου.

Η παρουσία πολλών χιλιάδων μεταναστών έχει ξεπεράσει το όριο της «Ασύμμετρης» απειλής και είδη οι ταραχές – εκτιμούμε – που έχουν ξεσπάσει στα νησιά, είναι μία πρόβα του πώς θα ξεκινήσουν τα επεισόδια και θα προκαλέσουν τέτοια αναστάτωση στην Χώρα και ως γνωστόν ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρετε. Όπου Λύκος ο Ερντογάν και η πολεμική του μηχανή. Να είσθε βέβαιοι ότι θα το εκμεταλλευτεί στο έπακρο για να μην πούμε ότι θα το προετοιμάσουν πράκτορες της Μ.Ι.Τ. σε συνεργασία με τους τζιχαντιστές τους οποίους όπως αναφέρουν Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, η Τουρκία λέει ότι  απελευθέρωσαν Κούρδοι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία ενημέρωσε τις Ελληνικές Αρχές ότι 150 τζιχαντιστές εικάζεται ότι πέρασαν στην Σάμο.

Το επεισόδιο θεωρείτε κατά την εκτίμηση μας δεδομένο.

Όσο εμείς ως χώρα ήδη ασχολούμαστε με το που θα «τακτοποιήσουμε» τους φουκαράδες πρόσφυγες που το 80% είναι απλά μετανάστες που μετακινήθηκαν στην Χώρα μας από μη εμπόλεμες Χώρες , προκειμένου να πάρουν τα χρήματα της Ε.Ε. και της Ελλάδος ως επιδόματα, για να συντηρήσουν τις οικογένειες στις πατρίδες τους.

Ας βγει κάποιος από τους γνωρίζοντες να το διαψεύσει.

Όσο η Ελλάδα «παλεύει» να γλυτώσει από τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, οι πρόσφυγες μπαίνουν από τον Έβρο εν είδη περιπάτου απασχολώντας Στρατό, Αστυνομία και Λιμενικό, στερώντας έτσι το δικαίωμα της Χώρας στην προστασία  των συνόρων της.

Στο πολιτικό πεδίο, μόλις προχθές το Τουρκικό Προξενείο με την επίσημη ανάρτηση του είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης εξέλεξαν δήμαρχο στην Ξάνθη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Ελλάδα δυστυχώς άγετε και φέρετε, μπερδεμένη μέσα στην όλη θολούρα ενώ στην αντίπερα όχθη ο Σουλτάνος, είτε με την εγχώρια παραγωγή, είτε αγοράζοντας όπου βρει όπλα, εκπαιδεύει τον Στρατό του για απόβαση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε η Ελλάδα θα αυξήσει την αμυντική της ισχύ;

Πότε θα ξεκινήσει εξοπλιστικά προγράμματα για την άμυνα της χώρας που έπρεπε να είχαν ξεκινήσει χθες;

Πότε θα απαλείψει τον ασύμμετρο κίνδυνο που ακούει στο όνομα παράνομοι  μετανάστες;

Δεν καταλαβαίνει η Αθήνα, ότι με την «έτσι θέλω» απόφαση της για την μεταφορά στην ενδοχώρα χωρίς την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών τις  διχάζει και φέρνει απέναντι στον νόμο τους πολίτες που ζητούν απλά να ζήσουν ήρεμα στον τόπο τους;

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα είναι μπερδεμένη και οι όποιοι προεκλογικοί σχεδιασμοί απλά δεν της «βγήκαν». Όμως, είναι στο χέρι του να δημιουργήσει κλειστές δομές και να βάλλει μέσα στους μετανάστες. Να είναι βέβαιος ότι τότε όλες οι τεράστιες ροές θα κοπούν «μαχαίρι».

Δεν γίνεται κύριε Μητσοτάκη να είσθε εν τάξει απέναντι στους «εταίρους» – οι οποίοι προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντα των χωρών τους,  γίνονται ακόμη και «εταίρες» – αλλά,  από την άλλη, θέλετε να έχετε και ικανοποιημένο τον λαό σας. Και αυτοί που γκρινιάζουν δεν είναι φασίστες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και που δυστυχώς μέχρι στιγμής στο μεταναστευτικό ακολουθείτε την δική του πολιτική. Πόσο βοηθά την χώρα αυτό;

Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα να αποφασίσετε αν θέλετε την ασφάλεια της Χώρας ή να κάνετε τα «κέφια» των εταίρων που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα «κέφια» του Ερντογάν.

Δημιουργήστε κλειστές δομές. Θα φύγουν από μόνοι τους.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το χρήμα από την Ε.Ε. – δηλαδή και των Ελλήνων Φορολογουμένων – είναι καλό, όμως, πρέπει να αποφασίσετε αν η όποια «ανάπτυξη» που δημιουργείτε και οι όποιες θέσεις εργασίας εξ αιτίας του μεταναστευτικού είναι πρόσκαιρη και με την πολιτική που ακολουθείτε  θα επιτρέψετε να αποβούν στο μέλλων, μοιραίες για την Χώρα και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είμαστε κινδυνο λάτρες.

Απλά, βλέπουμε τα γεγονότα και κρίνουμε τις συμπεριφορές των Ευρωπαίων, των Αμερικανορώσων και φυσικά των Τούρκων.

Διαιρείτε τις τοπικές κοινωνίες και είναι το πρώτο και μεγάλο λάθος που κάνετε. Αυτές οι κοινωνίες αρχηγέ της ΝΔ,  όταν η Τουρκία θα χτυπήσει,  πρέπει να τις έχετε ενωμένες για να προστατεύσουν την χώρα και να μην «βάλλει»  ο καθένας  κατά του γείτονα του και όλοι μαζί στην κυβέρνηση, την ώρα που η Χώρα θα «καίγεται» στην κυριολεξία από την επίθεση της Τουρκίας.

Η οποία Τουρκία, με τον φόβο που προκαλούν τα κανόνια που διαθέτει, απλά θα μας σύρει ως Χώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Ερντογάν, χωρίς την χρήση των κανονιών της, θα πετύχει αυτό που πέτυχε στην Συρία.

Η Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις πλάτες της Ρωσίας και των «φίλων» μας Αμερικάνων,  θα τα πάρει όλα ή θα του τα δώσουν όλα, όπως και στην Συρία.

Είναι νωπά τα γεγονότα κύριε Μητσοτάκη για να μην τα αξιολογείτε.

Τελικά, κύριε Μητσοτάκη, για την Τουρκία πότε θα μιλήσετε;