ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 

Τα Δ.Σ. των Σωματείων που προσυπογράφουν το παρόν κείμενο στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν τις τελευταίες μέρες ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος οικοτρόφων φοιτητών σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη σίτιση τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και παράλληλα δίνει την δυνατότητα στους εργολάβους να θησαυρίζουν με τα διάφορα έργα που αναλαμβάνουν είτε στη σίτιση, είτε στην φύλαξη, είτε στην καθαριότητα των ιδρυμάτων, με κύριο σκοπό το κέρδος τους, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις λαϊκές οικογένειες.

Οι εργολάβοι στην προσπάθεια τους να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την κερδοφορία τους θέλουν να επιβάλουν λίστες σίτισης στη λέσχη των Κιμμερίων ώστε στη συγκεκριμένη λέσχη να σιτίζονται μόνο οι φοιτητές που μένουν στις εστίες ενώ οι υπόλοιποι φοιτητές που αγγίζουν περίπου τους 4000 θα πρέπει να σιτίζονται στη λέσχη που υπάρχει μέσα στην πόλη κάτι το οποίο πρακτικά είναι αδύνατο λόγω της μικρής χωρητικότητας της συγκεκριμένης λέσχης.

Το σωματείο μας καλεί όλα τα σωματεία του νομού μας να στηρίξουνε τον αγώνα των φοιτητών για δημόσια και δωρεάν σίτιση – στέγαση για όλους τους φοιτητές, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να φύγουν τώρα οι εργολάβοι από λέσχη, εστίες και πανεπιστήμιο.

 

 

  1. ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
  2. ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
  3. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ – Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.
  4. ΕΡΓΑΤΩΝ & ΥΠΑΛΗΛΛΩΝ ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε.
  5. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
  6. ΠΑΜΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ