Σώζει την παρτίδα η Γαλλία; Μετά τι;

 

Ο λόγος για τα Σκόπια που δεν πήραν το πράσινο φώς για να μπούνε στην Ε.Ε. λόγω του βέτο της Γαλλίας και έπιασε πυρετός μεγάλος την Αθήνα τις ΗΠΑ και το Βερολίνο.

Την Αθήνα και ιδιαίτερα των Κ. Μητσοτάκη γιατί ήθελε την συνέχιση της διμερούς συμφωνίας και όχι διεθνούς και φυσικά τις δύο δυνάμεις ΗΠΑ και Γερμανία γιατί αυτή η στροφή της Γαλλίας που τους χαλάει την σούπα.

Σαφώς και όλη η ιστορία θυμίζει δάκτυλο της Ρωσίας η οποία δεν θέλει στα Βαλκάνια την παρουσία του ΝΑΤΟ και προσπαθεί με κάθε τρόπο να το «ψαλιδίσει».

Εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι γιατί η ΝΔ θέλει μία συμφωνία που δεν εξυπηρετεί τα Εθνικά μας θέματα και δημιουργεί μόνο προβλήματα στην εξωτερική οικονομία.

Αλήθεια τι πιστεύει η κυβέρνηση ότι και ο Ζόραν να βγει στις προαναγγελθέντες  εκλογές την άνοιξη του 2020, πράγμα απίθανο, είναι βεβαιώ ότι θα επικρατήσουν οι Εθνικιστές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τι θα γινόταν; Ποια ακριβώς Εθνικά ζητήματα λύνει αυτή η συμφωνία όπου εκτός από τον σφετερισμό της ιστορίας χιλιάδων χρόνων μπαίνει εμπόδιο με την ονοματολογία των προϊόντων της στις εξαγωγές τις Χώρας;

Πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της ΝΔ, έλλειψη επιχειρημάτων μιλάνε για τον επεκτατισμό της Τουρκίας και στα Βόρεια σύνορα μας και σε ένα βαθμό δεν έχουν άδικο. Λησμονούν όμως ότι ήδη η Τουρκία είναι εντός των πυλών με τους λαθροεισβολείς, το Τουρκικό Προξενείο να χειραγωγεί ακόμη και δημάρχους μεγάλων πόλεων και οι υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου να έχουν γίνει ρουτίνα, άρα για ποιόν κίνδυνο από βοράς μιλάνε;

Αντί να καθίσουν όλοι οι αρχηγοί στο ίδιο τραπέζι και να δούνε πώς θα προστατεύσουν την χώρα στα διεθνή φόρα μέχρι την περίοδο των εκλογών λαμβάνοντας υπ’ όψει όλα τα σενάρια και τα πιθανά εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών  στα Σκόπια –  ακόμη την προετοιμασία μίας νέας συμφωνίας που να μην περιέχει τον όρο Μακεδονία να προετοιμάσουν, κλαίνε την μοίρα τους και «πασάρουν» στους Έλληνες πολίτες εκδοχές οι οποίες εκτός του ότι δεν είναι πιστευτές ενισχύουν την ηττοπάθεια και φυσικά την υποτακτικότητα της Χώρας σε κράτη που λειτουργούν σε βάρος της Ελλάδος ως «νταβατζίδες».