Το τραγικό λάθος του δημάρχου και η προσπάθεια ανάγνωσης. Απόντες οι σύλλογοι Ποντίων, Αρμενίων, Κυπρίων. Καμία αντίδραση

 

Είναι γεγονός ότι στο παρελθών μεγάλο ποσοστό των πρωτοκλασάτων αυτοδιοικητικών της Ξάνθης, κατά την εκλογική διαδικασία με τον άλφα ή βήτα τρόπο, ζήτησαν την συμβολή του ψευτομουφτή και του DEP μέσω «δορυφόρων» προκειμένου να ανεβούν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Όμως μέχρι σήμερα ο ψευτομουφτής που η πολιτεία για άγνωστο ακόμη λόγο,  του επιτρέπει να κινείτε στην Ξάνθη και κατά πολλούς να παραποιεί μία αρχή, αυτή του νόμιμου και διορισμένου από το κράτος μουφτή. Διορισμένος από την Ελληνική Πολιτεία,  όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη.

Μέχρι σήμερα,  αυτές οι «συνεργασίες» των ντόπιων πολιτικών και του ψευτομουφτή, δεν είχαν δει τα φώτα της δημοσιότητας και όλοι αναρωτιούνται γιατί άλλαξε το σκηνικό με τον νέο δήμαρχο Ξάνθης.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα ζητείται από την επίσημη πολιτεία για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους η καταστρατήγηση του διορισμού των μουφτήδων.

Σε αυτή την λογική προφανώς ο δήμαρχος, ζήτησε την στήριξη του ψευτομουφτή και αυτός σαν καλός διαπραγματευτής του όρισε στενά και συγγενικά πρόσωπα να μπούνε στο ψηφοδέλτιο του για να τον ελέγχει;

Διότι μπορεί ο δήμαρχος να βοηθήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο από την παράπλευρη δομή, όμως, «όταν είσαι καβάλα στο άλογο, εφαρμόζεις την δική σου πολιτική». Γιατί δεν έπραξε ως δήμαρχος αυτό που όλοι οι προκάτοχοί του έπραξαν στο παρελθών; Δηλαδή να αποφύγει κακοτοπιές που αγγίζουν τα Εθνικά Θέματα;

Μέχρι εδώ όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, έτσι γινόταν και έτσι έγινε και αυτή την φορά, αλλά όχι τόσο ανοιχτά – απροκάλυπτα και εδώ είναι το πρόβλημα.

Ο δήμαρχος αυτό που οι άλλοι έκαναν «μουλωχτά» το έκανε ανοιχτά και χωρίς αναστολές. Αμετροέπεια; Η σιγουριά του νικητή; Το λάθος; Η χωρίς φραγμό φιλοδοξία του να ανεβεί στο βάθρο του δημάρχου; Ηλιθιότητα; Αλαζονία; Υπεροψία;

Άξιο αναφοράς είναι ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί λάθος η όλη του στάση και η μη  προστασία του δημόσιου προφίλ του, όταν εδώ και 30 περίπου χρόνια αυτοδιοικητικός, γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις των στελεχών του DEP και την δράση του ψευτομουφτή όπου έχουν κοινή συνισταμένη όλοι, την κατάργηση της συνθήκης της Λωζάνης.

Άρα τι ήταν αυτό που κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και τώρα σαν δήμαρχος τον έκαναν να συμμετέχει δημόσια σε εκδηλώσεις ενός οργανισμού που θέλει την κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης;

Όχι απλά συμμετείχε, αλλά δεν δίστασε να βγει φωτογραφίες και να αποδεχτεί την προσφώνηση της Ξάνθης που είναι ο πρώτος της δημότης, ως iskece από τον Τούρκο Πρόξενο, καταστρατηγώντας έτσι την Εθνική Πολιτική σε ένα καυτό αλλά και λεπτό θέμα;

Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι δράσεις του οδηγούν σε μονοπάτια τα οποία ουδείς γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσουν στα Διεθνή φόρα;

Η ουσία είναι ότι ο δήμαρχος Ξάνθης δέχεται αυτή την στιγμή πυρά όχι μόνο από τον τοπικό και πανελλαδικό τύπο, τα μέλη των τοπικών συλλόγων οι οποίοι μάτωσαν και άφησαν τις πατρίδες τους για να εγκατασταθούν στην Ξάνθη όπως οι Πόντιοι, Οι Ανατολικοθρακιώτες, οι Αρμένιοι, οι Κύπριοι και πολλοί άλλοι σύλλογοι οι οποίοι άφησαν νεκρούς στις χαμένες πατρίδες εξ αιτίας της θηριωδίας των Τούρκων και κακά τα ψέματα, αυτές τις θέσεις απηχούν και οι ντόπιοι εκπρόσωποι, τυπικοί και άτυποι εκπρόσωποι της Τουρκίας.

Σαφέστατα και το λάθος του δημάρχου χαρακτηρίζετε το λιγότερο τραγικό και προφανώς δεν τον ενδιαφέρει η επανεκλογή του ή ποντάρει και πάλι στην στήριξη των φίλων ανατολικά του Έβρου.

Επίσης και αυτό είναι άξιο αναφοράς γιατί η συμπεριφορά του δημάρχου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και στο επίσημο κράτος. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δήμαρχος θα μπει στο στόχαστρο – αν δεν μπήκε – των διπλωματικών αρχών, των Μυστικών Υπηρεσιών της Ελλάδος και σίγουρα των οικονομικών γιατί ουδείς γνωρίζει πώς αντεπεξήλθε στο πολύ μεγάλο κόστος των εκλογών.

Διαφορετικά δεν εξηγείτε όλη η στάση του και η «υποταγή»; του στα κελεύσματα ανθρώπων που κάνουν τα πάντα για να διαταράξουν την ειρηνική συνύπαρξη των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων στην Ξάνθη.

Ακόμη ένα τραγικό λάθος, που προφανώς ο δήμαρχος, δεν μέτρησε σωστά όλες τις παραμέτρους.

Τι μέλει γενέσθαι; Άγνωστο. Η πολιτική του υπόσταση αν δεν βλήθηκε θα βληθεί σίγουρα.

Πώς θα διοικήσει τον λαό της Ξάνθης που πλήγωσε με την συμπεριφορά του;

Το επόμενο θέμα που ανοίγει μετά την τραγική συμπεριφορά του δημάρχου είναι η παντελής έλλειψη αντίδρασης από τους συλλόγους της Ξάνθης που οι πρόγονοί τους έχυσαν το αίμα τους εξ αιτίας των Τούρκων όπως ο Σύλλογος Ποντίων, Οι Τραντέλλενες, ο Σύλλογος Εβριτών οι Κύπριοι και άλλοι.

Καμία καταδικαστική ανακοίνωση της συμπεριφοράς του δημάρχου. Γιατί; Που είναι όλοι αυτοί οι σύλλογοι που προεκλογικά στις 19 Μαΐου ο ίδιος ο δήμαρχος ήταν παρόντας στις εκδηλώσεις μνήμης μία εβδομάδα πριν τις εκλογές;

Είναι και αυτό ένα θέμα που θα πρέπει να ειδωθεί με μία ματιά πέρα από την όποια επιχορήγηση του δήμου προς τους συλλόγους που οι πρόγονοί τους έχυσαν το αίμα τους.