Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η … υγεία σε πεθαίνει

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Λέει ένα λαϊκό άσμα παραφρασμένο. Το άσμα λέει: «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει». Καλό το άσμα αλλά είναι εκτός Ελληνικής πραγματικότητες που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πέφτουνε αλλά το… μίσος των πολιτικών για τους πολίτες μένει.

Ποιο συγκεκριμένα το μίσος των πολιτικών για τον Έλληνα πολίτη.

Πρόκειται περί μίσους προς τους Έλληνες πολίτες από τους πολιτικούς της χώρας που επιτρέπουν να πεθαίνουν στο δρόμο γιατί δεν περίσσεψε ένα ξεροκόμματο από την διάθεση τους να τα φάνε όλα.

Από το «φάε – φάε» δεν περίσσεψαν πέντε δεκάρες (τόσο κοστίζει ένα ασθενοφόρο και το πλήρωμά του σε σύγκριση με όσα έχουν φάει όλα αυτά τα χρόνια) για  να αγοράσουν ένα ακόμη ασθενοφόρο και να πληρώσουν έναν ψωρομισθό σε έναν επιστήμονα γιατρό και το πλήρωμα του ασθενοφόρου για να σωθούν οι ζωές των πολιτών οι οποίοι  πληρώνουν τους πολιτικούς για να τους μισούν.

Υπάρχει λόγος που χρησιμοποιούμε αυτήν την βαριά και οργισμένη γλώσσα στο κείμενο διότι αργά την νύχτα επικοινώνησε στα γραφεία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας φίλος, στέλεχος του κυβερνόντος κόμματος αιρετός στον Κεχρόκαμπο και με σπασμένη φωνή μας είπε ότι έχασε συγγενικό του πρόσωπο γιατί η Σταυρούπολη που εξυπηρετεί υγειονομικά τον Κρχρόκαμπο δεν είχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και πλήρωμα για να σωθεί η ζωή του συγγενικού προσώπου του αιρετού στον Κεχρόκαμπο.

Ο Κεχρόκαμπος μπορεί να ανήκει διοικητικά στον Νομό Καβάλας αλλά υγειονομικά καλύπτεται από το Κ.Υ Σταυρούπολης αλλά … μόνο στα χαρτιά αφού δεν έχει την δυνατότητα λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών, να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στους Σταυροπουλίτες πόσο μάλλον στους γείτονες του Κεχρόκαμπου.

Όταν ο εν λόγω συμπολίτης μας επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, ο εκεί υπάλληλος ο οποίος έστειλε ασθενοφόρο από την Καβάλα – η Καβάλα δυστυχώς είχε την δυνατότητα να στείλει ασθενοφόρο – δεν μπορεί να καταλάβει ο υπάλληλος από την Αλεξανδρούπολη – λόγω τις ιδιομορφίας του εδάφους πόσος χρόνος απαιτείται για να φτάσει το ασθενοφόρο στον Κεχρόκαμπο. Μιάμιση ώρα. Το συγγενικό πρόσωπο του ανθρώπου πέθανε.

Όλοι είναι εντάξει. Το κράτος γιατί διέθεσε ασθενοφόρο και ο υπάλληλος του ΕΚΒ γιατί έστειλε ασθενοφόρο και το προσωπικό του ασθενοφόρου γιατί πήγε στο «επεισόδιο» άρα η κρατική οντότητα ήταν παρούσα στο επεισόδιο. Μόνο που δυστυχώς ο πολίτης πέθανε. Ας πρόσεχε.

Αν το Κ.Υ. της Σταυρούπολης είχε την δυνατότητα να πάει στον Κεχρόκαμπο το συγγενικό πρόσωπο του εν λόγω συμπολίτη μας θα είχε σωθεί.

Αν αυτό δεν είναι μίσος των πολιτικών προς τους Έλληνες πολίτες – φορολογούμενους – τότε τι ακριβώς είναι;

Είναι δυνατόν με τις πολιτικές σου επιλογές να χάνονται ζωές ανθρώπων και να κοιμάσαι τα βράδια ήρεμος;

Χειρότεροι όλων όμως, δεν είναι τα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας, αλλά οι ντόπιοι πολιτικοί «παράγοντες».

Είναι εγκληματίες δύο φορές γιατί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει. Προκειμένου όμως αυτοί να «βολευτούν» αφήνουν τον κόσμο να πεθαίνει στους δρόμους.

Οι ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες είναι πολύ χειρότεροι από τους παροικούντες του κράτους των Αθηνών.