ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΊΟ ΤΥΜΠΑΝΟΥ

 

Δερμεντζίδης Ευάγγελος και  Κώστας Παρασκευάς, δύο επιχειρηματίες που στηρίζουν τον ελαιοπαραγωγό και την κοινωνία.

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί σε επιχειρηματίες που έχουν σαν πρόσημο την εξυπηρέτηση των πελατών τους και προκειμένου να το πετύχουν αυτό, επενδύουν σε υποδομές που διασφαλίζουν την ποιότητα του λαδιού και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Οι δύο επιχειρηματίες Δερμεντζίδης Ευάγγελος και Κωνσταντίνος Παρασκευάς, εδώ και δύο δεκαετίες έχοντας συναίσθηση του κόπου και του κόστους των ελαιοπαραγωγών, φροντίζουν να πάρουν το μάξιμουμ της απόδοσης του ελαιοκάρπου τους.

Αυτός είναι ο λόγος που κάθε χρόνο παρακολουθούν την τεχνολογική εξέλιξη στον χώρο τους και επενδύουν.

Φέτος «ΤΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ» ξεκίνησε την καμπάνια του και με γνώμονα το συμφέρων των ελαιοπαραγωγών επένδυσαν στην συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού δαπανώντας ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο.

Ο λόγος είναι δεν δεν θέλουν για κανέναν λόγο οι συνεργάτες τους ελαιοπαραγωγοί να ταλαιπωρούνται και να έχουν απώλειες.

Ο Ε. Δερμεντζίδης και ο Κ. Παρασκευάς είναι άνθρωποι που έφτασαν στο επιχειρείν, αφού νωρίτερα, δούλεψαν πολύ σκληρά στην ζωή τους και είναι αυτοδημιούργητοι.

Αυτό και μόνον το γεγονός είναι η αφορμή που οι πλειονότητα των ελαιοπαραγωγών της Θράκης εμπιστεύονται τον καρπό των κόπων τους στον άριστο, σύγχρονο εξοπλισμό και την εμπειρία των δύο επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε «οργασμό» βρίσκεται τον τελευταίο καιρό το Ελαιοτριβείο Τυμπάνου το «ΛΙΟΤΡΙΒΗ», αφού οι ελαιοπαραγωγοί της Ξάνθης και των γύρω νομών εμπιστεύονται τον καρπό των κόπων τους και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το λάδι που βγαίνει σύμφωνα με την επιθυμία τους.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της επιχείρησης,

όταν ένα ελαιοτριβείο έχει την δυνατότητα να βγάζει 4-5 τόνους λάδι την ώρα, αντιλαμβάνεται κανένας ότι πλέον οι ελαιοπαραγωγοί δεν ταλαιπωρούνται περιμένοντας ώρες ατελείωτες που θα μπορούσαν κάλλιστα να τις αξιοποιήσουν στα κτήματα τους.

Το ελαιοτριβείου Τυμπάνου το «ΛΙΟΤΡΙΒΙ», με τις νέες και δαπανηρές εγκαταστάσεις των τελευταίων χρόνων, ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες των ελαιοπαραγωγών και του περιβάλλοντος.

Φέτος είναι η χρονιά των ελαιοπαραγωγών. Το υπογράφουν ο Δερμεντζίδης Ευάγγελος και ο Κώστας Παρασκευάς.

Η 20χρονη και πλέον εμπειρία τους, ο πανάκριβος και σύγχρονος εξόπλισες τους αλλά και η αγάπη για την

δουλειά τους, εγγυώνται για το άριστο αποτέλεσμα και την επιθυμία του ελαιοπαραγωγού.

Οι ελαιοπαραγωγοί από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και εμπιστεύθηκαν το ελαιοτριβείο Τυμπάνου και αυτό με την σειρά του ανταποδίδει αυτήν την αγάπη και εκτίμηση με καθαρή και «ατόφια» δουλειά.

Εμείς να ευχηθούμε στους συνιδρυτές της εταιρείας και στους ελαιοπαραγωγούς να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους με ποιοτικό λάδι.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας η οποία χωρίς να φείδεται κόστος και κόπου, «βγάζει» το λάδι σε συγκεκριμένους φιλανθρωπικούς οργανισμούς της Ξάνθης και φυσικά στηρίζει με το αγαθό που λέγεται λάδι, ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

ΜΙΝΙ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ Ε. ΔΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗ & Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

 

Αγορά … ΖΩ Ξάνθη: Κύριοι βρίσκεσθε κοντά στους παραγωγούς πάνω από 20 χρόνια. Επενδύσατε χρόνο, χρήματα και πολύ προσωπική δουλειά για να στηρίξετε έναν κλάδο που η ίδια η πολιτεία πολλές φορές απαξιώνει. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση να στηρίξετε αυτήν την επένδυση.

Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ: Γνωρίζεται πολύ καλά πώς και εγώ και ο κ. Δερμεντζίδης προερχόμαστε από αγροτικές περιοχές και άρα η ζωή μας ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την γη. Αυτήν γνωρίσαμε, αυτή ανάθρεψε τους παππούδες μας, τους γονείς μας και εμάς. Άρα ότι άλλο και αν κάναμε νωρίτερα, όσο και αν δουλέψαμε σε άλλα αντικείμενα η ζωή μας, το DNA μας είναι ποτισμένο με την γη. Η αγάπη μας για την γη στάθηκε η αιτία να επενδύσουμε σε ότι έχει σχέση με τους καρπούς της γης.

Ε. ΔΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ: Ακριβώς αυτό θέλω να πω. Η γη πολλές φορές μας πικραίνει, μας κουράζει μας απογοητεύει. Όμως, όταν έρχεται η ώρα και το ευλογημένο χρυσαφένιο λάδι κυλάει μέσα στα δοχεία, ανεξάρτητα από τον χρόνο και τον κόπο που ξόδεψες για αυτό,  σου γαληνεύει την ψυχή.

Αγορά … ΖΩ Ξάνθη: Γιατί οι ελαιοπαραγωγοί να διαλέξουν το δικό σας ελαιοτριβείο για να βγάλουν το λάδι τους;

Ε. ΔΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ: Οι λόγοι για να διαλέξει ο ελαιοπαραγωγός το δικό μας ελαιοτριβείο είναι πολλοί. Όμως θα σταθώ μόνο σε μερικά από τα θετικά. Είναι ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο βασισμένο στους κανόνες λειτουργίας που θέτει η Ε.Ε. και κυρίως σέβεται το περιβάλλον. Ποντάρουμε στο γεγονός ότι οι ελαιοπαραγωγοί που έρχονται για πρώτη φορά στο δικό μας ελαιοτριβείο βλέπουν την διαφορά και ξανάρχονται γιατί εδώ, στις δικές μας εγκαταστάσεις,  ο ελαιοπαραγωγός ξέρει ότι δεν θα περιμένει ουρά, δεν θα καθίσει στο κρύο και το αγιάζι όση ώρα περιμένει να βγει το λάδι. Ξέρει ότι δεν θα αδικηθεί για κανέναν λόγο και θα πάρει το λάδι που πρέπει να πάρει σύμφωνα με την ποιότητα που αυτός θέλει.

Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ: Έχουμε επενδύσει πολύ χρόνο και οικονομίες για να φθάσουμε στο σημείο το ελαιοτριβείο μας να διαθέτει τα ποιο σύγχρονα μηχανήματα. Εμείς δεν είμαστε η επιχείρηση που είμαστε φίλοι όσο διαρκεί η καμπάνια και μετά ξεχνούμε τους ελαιοπαραγωγούς.  Η σχέση μας με τον ελαιοπαραγωγό δεν σταματά στην εξαγωγή του λαδιού. Η επικοινωνία μας είναι όλο τον χρόνο. Συζητάμε μαζί τους, ακούμε τις δυσκολίες τους και οι παρεμβάσεις μας είναι και στο κομμάτι της ενημέρωσης. Οργανώνουμε ημερίδες και σε συνεργασία με γεωπόνους της περιοχής μας στηρίζουμε  τους ελαιοπαραγωγούς και στην καλλιεργητική περίοδο.

Αγορά … ΖΩ Ξάνθη: Τα επόμενα βήματα ποια είναι;

Ε. ΔΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ: Προσανατολιζόμαστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την στήριξη στους ελαιοπαραγωγούς κάνοντας επαφές με επιστήμονες του κλάδου με πρόθεση αυτή την τεχνογνωσία να την μεταφέρουμε στον τόπο μας.

Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ: Δίνουμε έμφαση στον χρόνο ελαιοσυλλογής για να μπορέσουν οι καλλιεργητές να πάρουν ποιοτικότερο και περισσότερο λάδι.

Κλείνουμε την μίνι συνέντευξη και κρατούμε την αγάπη  τους για την δουλειά και την εκτίμηση που τρέφουν για τους ανθρώπους του μόχθου,  κυρίως όμως,  στην προσπάθεια τους να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν αυτούς που αγαπούν την γη και πορεύονται μαζί της.