Σοβαρότατο ζήτημα προέκυψε στην εξ αναβολής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας,  με τον διορισμό των αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων του δήμου Ξάνθης.

Μία συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα χωρίς στην ουσία να δοθεί λύση στην εκλογή κατά την άποψη της αντιπολίτευσης  και διορισμό σύμφωνα με την συμπολίτευση, προκαλώντας έτσι μία τεράστια κόπωση στο Σώμα και φυσικά στερώντας την διάθεση από τους συμβούλους του Δήμου της Ξάνθης να προσφέρουν.

Μάλιστα όπως κατεγράφη από την αντιπολίτευση ο νομικός σύμβουλος του δήμου Ξάνθης στην γνωμάτευση του δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρος αφού σύμφωνα με δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ οι αντιπρόεδροι των Νομικών Προσώπων εκλέγοντα.

Ήταν μία διαδικασία η οποία διήρκεσε πολλές ώρες χωρίς στην ουσία να δοθεί μία ερμηνεία του νόμου του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος περισσότερο έμπλεξε τα πράγματα στις διοικήσεις των δήμων παρά βοήθησε. Το ενδιαφέρον κορυφώθηκε κυρίως για το νέο Δ.Σ. στο κέντρο Πολιτισμού όπου υπήρξε… «συνωστισμός».

Τελικά και αφού από τις 1 η ώρα ήδη είχε αποχωρήσει από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης η παράταξη Γιάννη Παπαχρόνη διαφωνώντας ριζικά με τη διαδικασία και  Ο Ματθαίος Σαββίδης αντικατέστησε για αρκετό χρόνο και πάλι  τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπούτο τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ξάνθης μετά το τέλος της ολονύχτιας διαδικασίας καταρτίστηκαν ως εξής

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πρόεδρος Ηλίας Ασκαρίδης.

Αντιπρόεδρος Φένια Τσαγκάλα Αχταρίδου

Μέλη:

Από το δημοτικό συμβούλιο

Καμαρίδης Ιπποκράτης

Φανουράκης Εμμανουήλ Αντιδήμαρχος

Ζερενίδης Ιωάννης Αντιδήμαρχος

Μπεκίρογλου Σουά Αντιδήμαρχος

Λύρατζης Πασχάλης

Χαριτωνίδου Ειρήνη

Χατζηθεοδώρου Γιώργος

Από τους πολίτες

Γκαγκαλίδης Δημήτρης

Ρουδογλου

Νικολαϊδου

Αχταρίδου Τσαγκάλα Φένια

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Πρόεδρος Τσέπελης Εμμανουήλ

Αντιπρόεδρος Αμβροσιάδης Πάνος

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Πρόεδρος Δημούδη Χρυσούλα

Αντιπρόεδρος Παγκοσιάν Γιάννα.