Το κενό του νόμου και οι παρεμβάσεις του Υπουργού κ. Θεοωδορικάκου αποτυπώθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης της Πρασκευής όπου για μία ακόμη φορά με ανούσιες τοποθετήσεις τελείωσε αργά τα μεσάνυχτα.

Στο δια ταύτα. Η πρόταση της διοίκησης του Δήμου Ξάνθης για τον ορισμό των μελών (11) του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ  καταψηφίστηκε από το Σώμα με  ψήφους 30 – 11

Παρατηρήθηκε ένταση μεταξύ του Πασχάλη Λύρατζη και του νέου προέδρου με απόφαση δημάρχου της ΔΕΥΑΞ, Ιπποκράτη Καμαρίδη και του αντί αυτού αντιδημάρχου Μανώλη Φανουράκη με αποτέλεσμα να μην περάσει η πρόταση του τελευταίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ωστόσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που του μίλησε ιδιαίτερα σκληρά και του είπε ότι, “όταν εγώ απευθύνομαι στον Δήμαρχο Ξάνθης, θα απαντάει ο ίδιος και κανείς άλλος. Δεν σε αναγνωρίζουμε, δεν κάνουμε διάλογο μαζί σου…”

Στη συνέχεια και αφού ακολούθησε διαβούλευση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο γραφείο του Δημάρχου Ξάνθης, αποσύρθηκε η εισήγηση του Φανουράκη, ψηφίστηκε το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ που αποτελείται από τους παρακάτω:

Πρόεδρος ο Ιπποκράτης Καμαρίδης όπως ορίζει ο Νόμος με απόφαση Δημάρχου Ξάνθης.

Μέλη

Από το δημοτικό συμβούλιο:

Από την παράταξη Τσέπελη: Χρυσούλα Δημούδη, Σουά, Ελευθεριάδης Απόστολος και Σιαμπάν Μπαντάκ

Από την παράταξη Δημαρχόπουλου: Παυλίδου Ελισσάβετ και αναπληρωματική Παππά Σοφία

Από την παράταξη Σάββα Μελισσοποιυλου:  Παπαδάκης Φάνη, αναπληρωματικός Γιαννης Παπαχρόνης

Από τους Πολίτες:

Παράταξη Τσέπελη: Χρήστος Μούρκας.

Παράταξη Δημαρχόπουλου: Κανσίζογλου Μαρία με αναπληρωματικό τον Σδρέβανο Μαρίνο.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΗ